Test

Nokia 3220

Design og kvalitet - 

Når det kommer til design har 3220 bortimot alt man kan kreve av en billig ungdomstelefon. Den er lett, den er liten og den virker som den kan tåle en støyt. I tillegg til dette er det flere sider ved telefonen som hever den over gjennomsnittet og inn i den lille klubben av veldreide lavpristelefoner.

Noe av dette skyldes telefonens spesielle form. Nokia har aldri vært redd for å eksperimentere med design, noe denne nye telefonen er et levende bevis på. Og for en gangs skyld fungerer det bra. Veldig bra.

Det første man biter seg merke i er de fire gummifenderne som ligger pã de to sidene til telefonen.

Disse gir et svært godt grep, og sammen med den myke plastikken som er brukt til â forme ut resten av telefonen sørger dette for at den nærmest sitter som støpt i hånden.

Tastesettet til 3220 er en drøm å bruke. Tastene er myke og behagelige, er praktisk plasserte og gir perfekt respons. Etter flere spontane "wow" i redaksjonen var det bare å konstatere at Nokia nok en gang har truffet de ivrigste tasterne midt i hjerteroten.

Også piletasten og menytastene holder høy kvalitet, og vi har ikke noe å utsette på hverken design, respons eller brukervennlighet her heller.

Du kan skifte motivet på baksiden av 3220 ved å bytte ut papp-platen som ligger under dekslet, slik man også kunne med forgjengeren 3200. Det følger i tillegg med en egen utklipps-plate som kan brukes til å klippe ut egne motiv fra ark, aviser, magasiner og hva annet man måtte ha for hånden.

Skal vi peke på noen svakheter ved designet til 3220 må det være at kameralinsen ligger litt utsatt til på baksiden av telefonen, at plastikkdekslene gir et billig preg og at vi gjerne skulle ha sett en egen volumtast på siden av telefonen. Selv med dette småplukket vil vi ikke toe våre hender når vi gir denne telefonen en sterk anbefaling for designet alene.

Diskotek for to
De fire sidemonterte fenderne i 3220 rommer flere lysdioder av utenomjordisk styrke. Dette er ingen telefon for den som er lyssky eller misliker oppmerksomhet, for noen blikk mã du nok regne med når et fullt sceneshow går av i lommen din hver gang noen ringer.

Lysene blinker om kapp i alle regnbuens farger, skjermen blinker av og på i faretruende tempo, vibratoren dirrer og høyttalerene spytter ut toner i klart og høyt volum. Alt dette synkronisert til hver minste detalj.


Du får med deg når denne saken ringer
(Klikk for større bilde)

Og nevnte vi at høyttaleren til 3220 kan pumpe ut musikk og ringetoner i så høyt volum at du kan skremme katten i naboetasjen?

Om man hever seg over den ufrivillige oppmerksomheten man får av alt dette, og ser på de rent praktiske sidene, er det liten tvil om at den overdimensjonerte varslingen kan være meget hendig i de rette omgivelsene.

Du klarer rett og slett ikke å gå glipp av innkommende samtaler og meldinger så lenge du befinner deg innenfor ti meters radius av denne PR-kåte enheten. Ekstra hendig er det at lysene fortsetter å blinke, slik at du kan se om noen har ringt hvis du har vært borte fra telefonen.

Nokia 3220 med abonnement

Nokia 3220

Nokia 3220 med abonnement   Les mer »

Nokia 3220   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen