3120 Classic er en pen og billig 3G-mobil.
Test
3120 Classic er en pen og billig 3G-mobil. (Bilde: Marius S. Eltervåg)

Nokia 3120 Classic

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

dsad
+ 3G for en billig penge
+ Suveren på SMS
+ Enkel å bruke

dsad
- Minnekort og stereoøreplugger følger ikke med
- Ikke særlig bra kamera

Nokia 3210 Classic presenteres av produsenten som en brukervennlig telefon for bilder, internett og e-post. Med en prislapp på rundt 1500 kroner er den også en av de billigere 3G-modellene du får kjøpt i dag.

Når det kommer til brukervennlighet, leverer Nokia varene så det holder. Menyene er responsive og lette å forstå seg på, og nyttefunksjonene er heller ikke noe problem å sette seg inn i.

E-postleseren er i enkleste laget, og egner seg ikke for lange stykker tekst eller vedlegg. Men den er enkel å sette opp og du er i gang på få minutter.

3G-støtten gjør at det går forholdsvis kjapt både å surfe på nettet og hente ned e-postmeldinger, selv om du ikke får den samme opplevelsen som med super-3G.

SMS-kongen

Er det tekstmeldinger som gjelder, er 3120 Classic et av de beste valgene du kan gjøre i dag. Tastene er store, flate og en drøm å bruke, samtidig som responsen er upåklagelig.

Gode taster er selvsagt også en stor fordel dersom du sender mye e-post, selv om de mest aktive e-postbrukerne gjerne foretrekker telefoner med fulltastatur. Disse er til gjengjeld langt dyrere.

Mangler musikktilbehør

Noen utpreget musikktelefon er 3120 Classic ikke. Det følger for eksempel ikke med noe musikkhodesett i pakken, kun et mono-håndfrisett. Minnekort følger heller ikke med, så dersom du ikke kjøper dette i tillegg, sitter du igjen med 24 MB minne. Dette er knapt nok til tre-fire låter av gjennomsnittlig kvalitet og lengde.

Det skal nevnes at det ikke koster skjorta å skaffe seg et minnekort og hodesett selv, og på den måten få fullverdige musikkmuligheter.

Kameraet i telefonen er ikke spesielt imponerende. Bildene blir fort uskarpe dersom du ikke er stø på hånden, og fargene blir ikke alltid korrekte, særlig ikke hvis det er mye hvitt i bildet.

Til tross for et par svakheter, serverer 3120 Classic en absolutt godkjent pakke i forhold til prisen. Dersom du er ute etter en brukervennlig og rimelig telefon, og ikke trenger avanserte funksjoner eller den raskeste internetteknologien, gjør du et trygt valg ved å gå for denne modellen. Dersom du i tillegg skriver mye tekstmeldinger, er det enda mindre grunn til å nøle.

Du er imidlertid ikke helt ribbet for valgmuligheter. Fjorårets Sony Ericsson K530i er fremdeles et bra valg, og koster mindre enn 3120 Classic. Til gjengjeld mangler den Edge og har dårligere taster. Vil du ha en bedre musikktelefon, men ikke trenger 3G, er Sony Ericsson W350i verdt å sjekke ut. Er det skyvedesign som gjelder kan du kikke på Samsung L760.

Nokia 3120 Classic

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen