Nokia 3100


Vi vil takke MPX for utlånet av Nokia 3100

Design og kvalitet - 


Designet til Nokia 3100 spiller på plastikk og lys. Telefonen er laget av det samme materialet som er brukt i Nokia 2100, noe som gir en klar følelse av plastikk. Den tradisjonelle Nokia-buen er droppet til fordel for en ring som går rundt tastaturet og skjermen, og som lyser i mørket. Absolutt en stilig effekt. Videre har Nokia også droppet å ha adskilte navigasjonstaster og heller lagt inn en fireveis-navigasjonstast, som vi syntes passer bra inn på telefonen. Designet er ellers veldig "retro" og minner endel om det som Sony Ericsson har basert seg på.

Knappene på telefonen sitter bra og er velplasserte i forhold til hverandre. Kontrollknappene er en tanke små for fingrene. Telefonen ligger ellers svært godt i hånden og føles behagelig og lett med sine 85 gram. Den fremstår dessuten som solid og virker som å tåle en støyt, til tross for at den ikke er beregnet for å være støtsikker, noe dens fetere fetter 5100 er.

Noe som overrasket oss veldig, var at vi måtte stille inn klokken og datoen etter hver gang vi hadde tatt ut batteriet og SIM-kortet. Undertegnede kan ikke huske å ha vært borti noe lignende siden 3310, og Nokia burde ha avansert noen hakk på dette området siden den tid.

Størrelsen på telefonen er omtrent det samme som på 2100, med andre ord ganske liten, med 10,1 cm i høyden, 4,3 cm i bredden samt 1,5 cm på det tynneste og 1,9 cm på det bredeste i dybden.

Skjerm og grensesnitt - 

Skjermen på 3100 er den samme som vi har sett på tidligere modeller fra selskapet som 7250 og 6610. Oppløsningen er på 128x128 piksler og skjermen har en fargedybde på 4096 farger. Dette er helt greit for en lavpristelefon å være, og gir gode muligheter for både MMS og spill. Som på de nevnte modellene er skjermen av typen STN, som gir en heller dårlig fargegjengivning i sollys. Vi opplevde allikevel få problemer med å tyde tekst og bilde i sollys, til tross for at fargene ble blasse.

Telefonen har som tidligere nevnt en fireveis-navigasjonstast, som vi fant svært behagelig, noe som også knappene generelt var. Når noe er positivt, finnes det desverre ofte en bakside av saken også. Vi merket ofte at knappene ikke ga respons når vi trykket. I menyen var dette til mindre irritasjon, men under spilling finner man dette svært irriterende når man trykket, uten å få respons fra telefonen.

Menyene på telefonen er i god gammel Nokia-stil med et ikon og valg ettersom man trykker seg nedover menyen. De har fått en skikkelig makeover for å passe til telefonens image som trendtelefon, og vi syntes de var svært lekre sammenlignet med tidligere menyer vi har sett fra Nokia. Menyen i seg selv er lett å forstå seg på, og gir brukeren en god oversikt over valgmulighetene. En ting som vi fant på 6650 var et menyvalg på skrivebordet som het "gå til", som lar brukeren samle de viktigste valgene som for eksempel "tekstmeldinger" og "spill", og lage en direkte snarvei dit. Denne muligheten har Nokia også lagt inn i 3100, noe som gir brukeren et veldig godt verktøy for å komme seg frem på telefonen.

Tekstmeldinger går raskt med T9-ordboken, men her merker vi igjen at knappene ikke alltid samarbeider. Dette irriterer litt, og ender opp med at man kompenserer problemet ved å trykke hardere, noe som heller ikke hjelper. Problemet skyldes nok materialet knappene er laget av, og ikke telefonens respons.

Alt i alt synes vi allikevel 3100 virkelig klarte å overbevise i denne testkategorien, spesielt med tanke på den gode skjermen telefonen gir for pengene.

Nokia 3100 med abonnement

Nokia 3100

Nokia 3100 med abonnement

Nokia 3100

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen