Test

Nokia 2720 Fold

Design og brukervennlighet

Form: Kamskjell
Størrelse:
9,3 x 4,6 x 1,8 cm
Vekt: 90 gram
Snarveistaster: Volum
Uttak: 2,5 mm. lydutgang
Eksternt antenne-uttak: Nei
Plattform: Series 40
Menyvisning: Rutenett, (3 x 4 ikoner per skjermbilde), liste
Skjerm: Hovedskjerm: 1,8 tommer, 128 x 160 punkter, 65 000 farger, Skundærskjerm: 1,36 tommer, 128 x 160 punkter, svart og hvit.
Pris: fra 530 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Enkle menyer
 – Stilren utside
 – Store og gode taster
dsad
 – Litt liten skjerm

2720 Fold er en nokså stilren mobiltelefon. Med svarte og blanke overflater, passer denne like godt i hånden på en skoleelev som på et sjefskontor.

Telefonen utmerker seg ikke spesielt med tanke på mål eller vekt, og vi synes 90 gram føles riktig for denne telefonen. Blanke overflater i plastikk gjør også at telefonen ser dyrere ut enn den er, om du skulle være opptatt av det.

De blanke overflatene avslører imidlertid en del fingermerker raskt, men kun i skarp belysning som for eksempel ute i solen.

Kameraet til 2720 Fold sitter på baksiden av skjermen. Siden det ikke finnes noe linsedeksel i noen form, er kameraet nokså ubeskyttet mot riper og støv. En fordel er riktignok at telefonen har en svak kurve ved kameraet, slik at kameraet ikke kommer nedi bordflaten når du legger telefonen fra deg.

Hva er foran?

Nokia har plassert logoen sin på begge sider av telefonen. Ved første øyekast er det derfor litt vanskelig å se hva som er forsiden og hva som er baksiden. Det fører til at du stadig vekk åpner telefonen feil vei i begynnelsen.

2720 Fold har en ytterskjerm på 1,36 tommer. Når telefonen ligger i hvilemodus, synes ikke skjermen i det hele tatt. For å aktivere skjermen og for eksempel sjekke om noen har ringt deg eller hva klokka er, trykker du på en av volumtastene.

Apropos volumtaster, sitter disse på høyre side av telefonen. Og dette er faktisk de eneste snarveistastene 2720 Fold har. Ellers har den inngang til ladepugg og håndfrisett.

Liten men ok skjerm

Den indre skjermen er 1,8 tommer stor. Dette er ikke akkurat mye, og sammen med en oppløsning på 128 x 160 punkter kan du ikke forvente all verdens bildekvalitet. Likevel er det nok til en telefon av denne typen. En såpass enkel telefon trenger ikke en mer avansert skjerm enn denne.

Gode taster

2720 Fold er utstyrt med et stort tastesett. Mens menytastene har en sort plastoverflate, er talltastene mer gummierte. De er mye å trykke på, og responsen er god. I tillegg er de så store at bokstavelig talt alle bør kunne bruke 2720 Fold.

Telefonens menyer er av den enkle sorten. Likevel kan du til dels justere hvordan du vil se menyene, ved å velge om du for eksempel vil se ikonene i rutenett, liste eller ett av gangen.

Hovedmenyen inneholder til sammen ti ikoner, som geleider deg videre til alt du måtte behøve av funksjoner og programmer. Det er heller ikke vanskelig å finne frem i menyene.

Med i pakken får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Bruksanvising

Nokia 2720 Fold med abonnement

Nokia 2720 Fold

Nokia 2720 Fold med abonnement   Les mer »

Nokia 2720 Fold   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen