Nokia 2680 er en billig telefon med godt innhold.
Test
Nokia 2680 er en billig telefon med godt innhold. (Bilde: Christian Buvik)

Nokia 2680

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 9,9 x 4,7 x 1,5 cm
Vekt: 97 gram
Snarveistaster: SMS, kamera, kalender
Uttak: 2,5 mm jack
Eksternt antenneuttak: Nei
Plattform: S40 versjon 7.2
Menyvisning: Rutenett med navn/lister
Skjerm: 128 x 160 punkter, 65K farger
Pris: ca. 800 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Liten og lett
 – Store funksjonstaster
 – Brukervennlig

dsad
 – Telefonen blir lett fettete på overflaten
 – For mye følelse av plastikk

Det er begynner å bli mer og mer vanlig at billige telefoner ikke lenger er stygge og funksjonsløse. Nokia 2680 er en pen og tidsriktig telefon til en meget billig penge.

Dette er Nokias første skyvetelefon i dette segmentet, den er liten og tynn og den har kamera. Ved første øyekast ser det ut til at Nokia har laget et vellykket produkt for massene, en billig og brukervennlig telefon med et pent utseende.

Navigasjonstastene er store.
Navigasjonstastene er store.
Inngang for lader, håndfri og datakabel.
Inngang for lader, håndfri og datakabel.

Moderne utseende

På fremsiden av 2680 er det en gradert plastflate som dekker hele telefonen, dette inkluderer også funksjonstastene. Funksjonstastene er faktisk ganske store og godt adskilt fra hverandre. Noe du fort kommer til å savne er at det ikke er en volumtast på siden av telefonen.

Du kan allikevel skru opp volumet ved å trykke opp på navigasjonstasten under en samtale. Dette innebærer at du gjerne må be personene du snakker med om å vente mens du skrur opp lyden.

På telefonens høyre side oppe finner vi inngang for lader, håndfri og datakabel. Vi merker oss at du ikke kan plugge vanlige hodesett direkte inn i telefonen uten en overgang.

Når vi skyver opp telefonen dukker tastaturet frem, det er laget i hardplast slik som resten av telefonens karosseri. Tastene er det grei størrelse på og de har et godt trykkpunkt. Vi liker dermot ikke lyden som kommer når de trykkes på. Denne lyden representerer desverre også helhetsinntrykket av denne telefonen.

Knappene skriker av plastikk når de trykkes på og skyvemekanismen er ikke så fast som den er på Nokias dyrere modeller. Kombinert med tastene gir skyvemekanismen deg en følelse av at denne telefonen er et leketøy. Når vi ser på prisen derimot så kan vi ikke annet enn å være fornøyd.

På baksiden av telefonen finner du et kamera og en høyttaler.

Godkjent skjerm

Skjermen på 128 x 160 bildepunkter er ikke noe spesielt å glede seg over. Det er det stort sett aldri for telefoner i denne prisklassen. Skjermen er likevel helt grei, og viser de fargerike menyene fint. Den fungerer fint ute i dagslys.

Tradisjonelle menyer.
Tradisjonelle menyer.

Kjente menyer

S40-plattformen til Nokia gir oss menyer som de fleste kjenner godt til fra før. Hovedmenyen består av et rutenett delt inn i ni kategorier med et ikon til hver hvor objektnavnet vises øverst på skjermen. Undermenyene er basert på lister som er inndelt på en logisk og oversiktlig måte. Menyene til Nokia er enkle og brukervennlige.

Telefonen lar deg velge tema på menyene, du kan enten velge en av de fem som følger med eller laste ned flere fra nettet. Du kan også velge mellom fem forskjellige størrelser på skriften som vises i enkelte av applikasjonene.

Stort sett så er ikke telefonen treg. De fleste tingene takler den fint, men dersom du skal sende en MMS som er en litt mer krevende oppgave, vil du merke at telefonen strever litt.

Applikasjon for SMS og MMS
Applikasjonen for SMS og MMS.

Grei på SMS

Meldingsfunksjonen på 2680 er veldig grei. Du bruker samme funksjon for både SMS og MMS. Du plotter inn nummeret til mottaker og meldingen du vil sende, og nederst i meldingvinduet finner du en meny hvor du kan bla deg gjennom elementer som kan legges ved. Her kan du velge mellom lyd, bilde eller video så vel som visittkort, kalendernotater og tema. Når du er ferdig kan du trykke på ringetasten, og meldingen sendes.

Inholdet i pakken.
Inholdet i pakken.

Knapt med innhold

Du får kun med det aller mest nødvendige når du kjøper 2680:

  • Nokia 2680
  • Batteri BL-4S
  • Stereohåndfri WH-101
  • Lader AC-3
  • Brukerhåndbok

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen