Test

Nokia 2650

Design og kvalitet - 

Da vi først mottok Nokia 2650 kunne vi konstatere at den var overraskende liten, med sine 85 x 46 x 22 mm. Etter å ha prøvd flere beist av noen Symbian-telefoner, er det en egenskap du lærer deg å sette pris på.

Vekten til telefonen er heller ikke noe å henge seg opp i, selv om den med sine 97 gram er litt tyngre enn fjærvekterene i denne prisklassen.

I det praktiske liv er det altså ingenting som skiller 2650 fra de minste telefonene på markedet. Den er så liten, lett og bærbar som du får en mobiltelefon i dag.

Dette gjør det til en telefon du rett og slett klapper sammen, legger i lommen og glemmer.

Kvalitetsmessig er vi også godt fornøyd, i hvert fall om man tar prisen i betraktning. Det er greit at 2650 ikke er noen designtelefon, og har nok av plast i seg, men den har allikevel kvaliteter som man finner i få telefoner til under tusenlappen.

Telefonen er solid, og ser ut til å tåle en støyt. Den knirker litt om man klemmer på den, men den gir ikke etter på noen steder. Både taster, porter og plugger bærer preg av å være gjennomtenkte og velutformede. Alt i alt sitter vi igjen med et kvalitetsmessig godt inntrykk av 2650.

Sammenklappbare gleder
Kamskjells-formatet til 2650 byr på mange fordeler. Det beskytter telefonens indre deler, noe som burde gi deg en større tabbekvote når det gjelder å miste telefonen i bakken, utsette den for fukt og lignende.

Formatet gir også designerene mye mer plass å boltre seg på når de skal utforme telefonens forside. Dette merkes godt når man bruker tastene, som er store og velplasserte. De burde passe både for både små og store tommelfingre, i alle aldre. Det skal sies at knappene er ganske harde å trykke inn, men det er ikke noe mer enn man klarer å leve med.

En fjær i hatten for kamskjellsformatet er at det føles veldig naturlig å bruke. Når noen ringer åpner man telefonen for å ta samtalen. Når man er ferdig å snakke, lukker man den for å legge på. Akkurat som på film.

Om vi skal trekke for noe, så er det at 2650 ikke har en skjerm på utsiden. Dermed kan du ikke se hvem det er som ringer før du har åpnet telefonen. Du kan heller ikke se mottatte meldinger, se på klokka, sjekke dekningen eller noe lignende når du har klappet sammen telefonen.

Nokia har løst noe av dette problemet ved å montere flere sterke, blå lys langs siden av telefonen. Disse blinker slik at du med en gang kan se om du har fått en melding eller har en ubesvart samtale. I tillegg fungerer de som en fin form for lydløs varsling når noen ringer.


Vi har måttet høste noen sarkastiske kommentarer
for 2650s slående likhet med et damebind

En siste liten finesse ved designet til 2650 er verdt å nevne; at den har hot-swap av SIM-kort. En liten luke i siden av telefonen dras ut når du skal skifte SIM-kort, og så snart du har et nytt kort på plass er det bare å skyve inn luken, taste inn PIN-koden og begynne å bruke telefonen igjen.

Alt i alt sitter vi igjen med et godt inntrykk av 2650. Den er for tiden den billigste telefonen du kan få kjøpt i sammenklappbart format, men den fremstår allikevel som en solid og godt designet telefon.

Skjerm og menyer - 

Skjermen til 2650 er et lavmål på skalaen. Åregammel STN-teknologi gjør at bildet på skjermen både er diffust og slørete. Man kan fint vise bilder fra kamera og MMS-meldinger på skjermen, men de får en tegneserieaktig, utvasket gjengivelse som gjør det vanskelig å se detaljer.

Oppløsningen på 128 x 128 punkter er heller ikke noe å juble over. Det er nok til å gi en god fremstilling av tekst og menyer, men til bilder og spill holder det ikke mål.

Fargedybden på 4096 farger er svakere enn selv billigtelefonene til Siemens, og yter bilder mye mindre rettferdighet enn det nyere telefoner med 16-bits oppløsning klarer.

Når skjermen til 2650 i tillegg er både liten og trang, gjenstår det liten tvil om at dette ikke er noen kandidat til årets multimedia-telefon.

Til enklere bruksområder er skjermen allikevel god nok. Det å navigere rundt i menyene, skrive tekst og bruke de enkleste programmene går smertefritt. Og det skulle vel egentlig bare mangle.

Kjente og kjære menyer
De aller, aller fleste av oss har etter hvert fått prøve seg på Nokias menysystemer. Her er det enkle og brukervennlige løsninger som står i fokus, noe som har gjort Nokias telefoner til favoritter blant ferske mobilbrukere i lang tid.

De siste fem årene har det skjedd lite utvikling på menyfronten, og selv en splitter ny telefon som Nokia 2650 er stort sett bygget opp rundt det samme menysystemet som gamle svart/hvitt-telefoner.

Vi har klaget mye på at dette menysystemet er for enkelt for nye, og stadig mer funksjonsrike telefoner. Det er heldigvis ikke noe problem med 2650, som ikke kan sies å by på særlig mange funksjoner i det hele tatt. Derfor passer det enkle og oversiktlige menysystemet som hånd i hanske.

Piletasten rommer fire snarveier som skal sparke fart i telefonbruken din. Ved hjelp av disse kan man skrive nye tekstmeldinger, hente frem kalenderen og liste opp telefonboken. Ellers finner man raskt frem til det meste man trenger gjennom telefonens ti menyvalg.

Det å skrive tekstmeldinger går unna som en lek. Telefonens gode taster, kombinert med et godt utprøvd og gjennomtenkt meldingssystem, gjør at enhver SMS-fantast skulle få sendt ut meldinger i passe høyt tempo.

Nokia 2650 med abonnement

Nokia 2650

Nokia 2650 med abonnement   Les mer »

Nokia 2650   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen