Test

Nokia 2626

Design og byggekvalitetStørrelse: 10,4 x 4,3 x 1,8 cm
Vekt: 91 gram
Form: Klassisk
Skjerm: Ukjent
Snarveistaster: Ingen
Kamera: Nei
Uttak: 2,5 mm minijack
Pris: ca. 700 kroner (klasse A)

Slik vurderer vi

Billig plastdings
Førsteinntrykket av 2626 er slett ikke positivt. Nokias designere har nemlig kledd telefonen i en tynn plast som får telefonen til å virke billig og dårlig konstruerrt.

Tastene ser ut til å sitte noe løst, men dette blir fort en vane. Dessverre er de øverste talltastene plassert så nært opptil navigasjonstasten at det er altfor lett å trykke ned både den og tallet 2 samtidig.

Å skrive tekstmeldinger på 2626 krever litt presisjonstrening. Har du stor tommel, kan du fort ende opp med å trykke på flere taster samtidig. Navigeringstasten slarker til alle kanter, men fungerer ellers greit. At "bekreftelsesknappen" lager en veldig høy og plastikkaktig lyd hver gang den trykkes ned hjelper heller ikke på inntrykket.

Bortsett fra en klikkelyd i batteridekselet når du trykker det inn midt på samt at bekreftelsesknappen bråker, er det lite knirking og ulyder å høre fra telefonen.

Ingen snarveier
Det er ikke en eneste snarveistast på 2626. Hvis du vil justere volumet på samtalen mens du snakker i telefonen, må du derfor ta telefonen vekk fra øret og bruke navigasjonstasten.

2626 har et uttak for 2,5 millimeters minijack-plugg. Skal du plugge til et vanlig hodesett, må du ha en overgang.

Utseendemessig sklir 2626 inn i mengden av enkle telefoner i klassisk utforming. Men når det gjelder tastene og skjermen er nok dessverre de fleste andre mobiltelefoner i samme prisklasse å anbefale fremfor 2626.

Skjerm og menyerSkjerm: STN, 65 000 farger
Oppløsning: 128 x 128 punkter
Operativsystem:Series 40
Meny: Rutenett eller liste
Tekst: Ordbok, T9
Firmware: v03.51

Slik vurderer vi

solskjerm

Ser du skjermbildet?
Ser du skjermbildet?

Skjerm eller speil?
Nokia har lagt et "plastdeksel" over skjermen til 2626, noe som gir nesten like mye reflekser som et vanlig speil. Det gjør at skjermen til og med er slitsom å se på innendørs i opplyste rom.

Utendørs kan du kort fortalt bare glemme å få noe klart og godt skjermbilde fra 2626. At dekselet etter noen dagers bruk også blir skjoldete hjelper heller ikke.

Svak skjerm
2626 har en STN-skjerm med en oppløsning på 128 x 128 piksler. STN er en billigere skjermteknologi enn TFT, men gir tilgjengjeld en mye mindre skarp og lyssterk skjerm.

Kombinert med det reflekterende plastdekselet over skjermen, kunne ikke STN-teknologien fungert dårligere. Som nevnt tidligere gjør den svake lysstyrken at det er veldig vanskelig å bruke telefonen ute i dagslys.

Du finner telefoner med bedre skjermteknologi og høyere oppløsning for lavere pris, som for eksempel BenQ-Siemens E61 i prisguiden.

2626 har en svært enkel utgave av menysystemet Series 40. Menyene er logisk oppdelt og lettfattelige.

Dessverre har du bare muligheten til å se svært få menyvalg på skjermen samtidig, noe som gjør menyene noe uoversiktlige. Du kan derfor ende opp med å bla mye i menyene.

En telefon er ikke mye verdt hvis du nesten ikke kan se hva som står på skjermen. 2626 feiler dessverre totalt på dette punktet, og da hjelper det lite at menyene er så enkle at alle og enhver kan bruke de.

Maskinvare og tilbehørBatteri: 7 timer og 18 minutter tale,
12,5 dager hviletid
Høyttaler: Mono
Minne: 2 MB internt
Kortplass: Nei
Java: MIDP 2.0

Slik vurderer vi

God taletid
2626 har på ingen måte noe å skamme seg over når det gjelder taletid. Tvert imot oppnådde vi et resultat på over den dobbelte taletiden av hva Nokia har oppgitt.

Kjøper du deg et eksemplar av 2626 har du sannsynligvis ikke behov for en telefon med stort internminne. Og det får du heller ikke, for internminnet til 2626 er på 2 MB. Støtte for minnekort finnes ikke.

Telefonen er veldig sparsomt utstyrt hva angår tilbehør i pakken. Foruten selve telefonen og batteriet, finner du brukermanualer, hodesett og en lader.

Menyene i 2626 er ikke akkurat lynkjappe, men heller ikke så trege at blodpumpa skyter fart. Men skal du bla deg nedover i innboksen går det veldig tregt. Med 24 meldinger i innboksen greide ikke 2626 å følge med da vi bladde oss nedover i rimelig tempo.

Lydkvaliteten under samtaler er god. Våre samtalepartnere hadde heller ingen ting å utsette på lydkvaliteten.

God taletid er viktig for en mobiltelefon, og her gjør 2626 det bedre enn mange andre telefoner. På den annen side er telefonen nærmest blottet for internminne, og virker noe treg når du dykker ned i menyene.

Nokia 2626 med abonnement

Nokia 2626

Nokia 2626 med abonnement   Les mer »

Nokia 2626   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen