Nokia 2310

Alternativ tekst mangler

DESIGN OG BYGGEKVALITET

Størrelse: 10,5 x 4,4 x 1,9 cm
Vekt: 85 gram
Form: Klassisk
Skjerm: 1,5 tommer
Snarveistaster: Ingen
Kamera: Nei
Uttak: Proprietær Nokia-port
Pris: ca. 600 kroner (klasse A)

Slik vurderer vi

Nokia 2310 er med sine 85 gram ingen tungvekter, og har også lommevennlige mål.

Telefonen har et nøytralt utseende, og er definitivt ikke noe blikkfang. Den minner egentlig ganske så mye om Nokias tidligste modeller i 3xxx-serien.

Noen små detaljer har 2310 likevel. For eksempel har telefonen fått et kromfarget deksel over høyttaleren på toppen.

Telefonens taster er upåklagelige, og er både store og svært responsive. Er du en ivrig SMS-taster er denne telefonen en drøm.

Navigasjonstasten fungerer også helt smertefritt, slik at du kjapt blar deg frem til de funksjonene du ønsker uten problemer.

Telefonen har ingen snarveistaster, noe som betyr at du må bruke navigasjonstasten til å justere lyden under samtaler og lignende. Uttaket for hodesett og lader er ikke beskyttet på noen måte, så du kan risikere å få lommerusk og annet snusk inn i elektroniken dersom du ikke er forsiktig.

(Foto: Marius S. Eltervåg)

Telefonen består hovedsaklig av billige materialer som plast, men den er likevel fri for knirking og ulyder.

Kort oppsummert er dette en helt nøytralt designet telefonen, som verken vil imponere eller skremme noen.

SKJERM OG MENYER

Skjerm: STN Fargeskjerm, 65 000 farger
Oppløsning: 98 x 68 punkter
OS: Nokias propritiære
Meny: Ett ikon på skjermen om gangen
Tekst: T9, vanlig skrivemåte

Slik vurderer vi

Ekstremt billig fargeskjerm
2310 har en fargeskjerm med en fargedybde på 65 000 farger. Fargene er både bleke og utvaskede, noe som ikke kommer som noen bombe, ettersom skjermen er av den billige STN-varianten.

Også når det kommer til oppløsning hopper vi flere år tilbake i tid. Skjermen viser nemlig ikke mer enn 98 x 68 punkter, noe som er mindre enn selv små eksterne skjermer på kamskjellstelefoner.

Den lave oppløsningen kombinert med at skjermen er fysisk liten, gjør at du ikke har rutenett-meny, slik som på de aller, aller fleste telefoner i dag. Istedenfor må du bla deg sidelengs i hovedmenyen. Undermenyene vises i listeform.

Menysystemet er veldig lettfattelig, slik at selv de som aldri har tatt i en mobiltelefon før burde greie å finne frem til de forskjellige funksjonene på egen hånd.

Ettersom telefonen verken har kamera eller muligheter for å motta MMS-bilder, er det likevel ingen grunn til å ha en høyoppløselig, stor skjerm, så de som er i målgruppen for denne modellen vil nok ikke merke behovet for noe mer.

(Foto: Marius S. Eltervåg)

Når du skriver tekstmeldinger kan du velge mellom å enten vise to eller tre linjer med tekst samtidig, ved å justere tekststørrelsen. Dette blir veldig trangt, og du får ikke lest en hel SMS uten å bla en rekke ganger nedover.

Alternativ tekst mangler

MASKINVARE OG TILBEHØR

Batteri: 6 timer tale, 380 timer hviletid
Høyttaler: Mono, ekstern
Minne: 60 SMS, 200 kontakter, ikke minnekortstøtte
Java: Ja
Firmware: V3.10

Slik vurderer vi

Nokia 2310 er ikke modellen for deg som bruker telefonen som ekstra lagringsenhet. Internminnet begrenser seg nemlig til 60 SMS og 200 kontakter. Noe mer enn det får du ikke lagre.

Telefonen har innebygd radio, og det følger også med et stereohodesett. Lyden i hodesettet er helt grei, og det er ikke noe problem å søke opp og lagre radiokanaler. Det bør nevnes at telefonen kun er testet i Bergen sentrum, med ideelle dekningsforhold for radio.

Telefonen har også høyttaler, som leverer helt grei lyd, selv om volumet ikke kan stilles særlig høyt.

Selv om telefonen ikke er noen kruttpakke, er den helt fri for forsinkelser i både menyer, nyttefunksjoner og spill. Du kan ikke installere ekstra spill og programmer på telefonen, selv om den har Java, ettersom det ikke er avsatt ekstra minne til dette.

Alternativ tekst mangler

Nokia 2310 med abonnement

Nokia 2310

Nokia 2310 med abonnement

Nokia 2310

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen