Test

Nokia 2220 Slide

Selv om mobiltelefoner blir mer avanserte for hver dag som går, skal man ikke kimse av de aller enkleste modellene. Er du en av de som kun vil ha en telefon du kan ringe og sende SMS med, har Nokia lansert modellen 2220 Slide. Den koster rundt 500 kroner. Nå skal vi se hva du får for penga.

Design og brukervennlighet

Form: Skyvetelefon
Størrelse: 9,7 x 4,7 x 1,6 cm
Vekt: 93,5 gram
Skjerm: TFT, 1,8 tommer, 128 x 160 piksler, 65 000 farger
Snarveistaster: Ingen
Inn-/utganger: 3,5 millimeters lydutgang, ladeutgang.
Kortplass: Nei
Eksternt antenne-uttak: Nei
Menysystem: Symbian Series 40

Pris: 500 kroner

Kort sagt:
dsad
 – Høy byggekvalitet

dsad
 – Ikke snarveistaster for volum
 – Vanskelig å se skjermen ute i sollys

Rund i kantene

2220 Slide har et nedskyvbart tastatur. Formene på telefonen er svært avrundede, noe som gjør den god å holde i. Den er heller ikke ubehagelig å bære med seg i lommen.

Skjermen til 2220 Slide er 1,8 tommer stor. Dette er slett ikke uvanlig eller oppsiktsvekkende dårlig for en telefon av dette kaliberet. Men er du mye utendørs, bør du ta vårt ord på hvor mye du ser av skjermen ute i sollys: ingen verdens ting.

Innendørs virker skjermen lyssterk nok, men ute i solen er det en salig anstrengelse å se hva du driver med.

Solide saker

Skyvemekanismen er som en drøm, og akkurat passe stram. Man skulle for øvrig kanskje tro at en såpass billig telefon ville være slarkete i skyvemekanismen. Men 2220 Slide er godt skrudd sammen. Klemmer du på bakdekselet kan det komme noen små knirkelyder.

Skjermdelen og forsiden av telefonen er laget av blank plastikk, mens tastedelen og baksiden er laget av matt plastikk. Den nederste delen av bakdekselet er riflet, noe som gir deg litt ekstra grep.

Telefonen er nokså kompakt, og vekten føles akkurat passe. Denne telefonen er faktisk langt mer solid enn noen telefoner som koster mange ganger så mye.

Vi liker både menytastene og talltastene godt, selv om talltastene muligens kan oppleves som litt for flate for noen. Alle er fornuftig plassert og enkle å treffe. Talltastene er også gode å skrive på, om du skulle være SMS-frik.

2220 Slide har ikke en eneste snarveistast. Vil du styre volumet mens du snakker i telefonen, fungerer opp- og ned-delene av navigasjonstasten til dette under samtaler.

På toppen av telefonen sitter utgangen for ladekontakten pluss en utgang for 3,5 millimeters hodesett. Om sistnevnte egentlig er noe poeng på en såpass enkel telefon som dette, kommer vi tilbake til senere.

I pakken får du:

  • Telefon med batteri
  • Lader
  • Håndfrisett
  • Bruksanvisning

Menyene til 2220 Slide er forhåndsinstilt på et rutenett, men du kan selv velge om du vil se hovedmenyvalgene som rutenett, i liste eller bare ett enkelt ikon per skjermbilde.

Programmer og funksjoner er fornuftig organisert, og vil være enkle å finne igjen om du har brukt en Nokia-telefon av den enkle sorten før. Nybegynnere bør heller ikke behøve å bruke mange timene på å gjøre seg kjent i menyene.

Kjappis

Denne telefonen er langt ifra den kjappeste vi har prøvd. Den er likevel ikke irriterende treg når du surfer i toppen av menyene. Det er først når du kommer litt lenger ned i materien at ting begynner å gå sakte.

Nokia 2220 Slide med abonnement

Nokia 2220 Slide

Nokia 2220 Slide med abonnement   Les mer »

Nokia 2220 Slide   Les mer »

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen