Nokia + Yahoo = sant

De to selskapene har begge sett tidligere storhetsdager passere. Google har tatt over Yahoos rolle, mens Nokia har sett Google og Apple toge inn på mobilarenaen.

Det nye strategiske samarbeidet mellom de to gigantene kretser rundt tjenester som vil bli tilgjengelig både på PC-en og mobilen.

Samarbeidet gjør Nokia til eneleverandør til Yahoos kart- og navigeringstjenester, med Ovi Maps som en del av Yahoos tilbud. Yahoo på sin side blir eneleverandør til Nokias Ovi Mail- og Ovi Chat-tjenester.

De to vil også utvikle en felles håndtering av innloggingsinformasjon, og som første steg skal brukere med Ovi-kontoer kunne logge seg på utvalgte Yahoo-tjenester.

- Vi gjør det mulig for millioner av Yahoo-kunder på viktige markeder, blant annet det nordamerikanske, å oppdage de unike mulighetene på Ovi Maps. Yahoos internett-ekspertise kommer til å gi spennende forbedringer av e-post og meldingstjenester for millioner av Ovi Mail-kunder i nesten alle verdens land, hvor mange kommer til å få sin første internett-opplevelse via mobilen, sier Nokia-sjef Olli-Pekka Kallasvuo i en pressemelding.

Eksperter er derimot lunkne til samarbeidet mellom de to.

Michael Gartenberg, teknologianalytiker hos Altimeter Group, er usikker på fordelene.

- Det er to selskaper som begge har mistet mye relevans i sine respektive markeder og begge forsøker å ta tilbake denne posisjonen. Det ser ikke ut til å være mye her som indikerer hvordan de skal gjøre det, sier Gartenberg til The Guardian.

Selv om partnerskapet ikke ser ut til å kunne kjøre Android-toget av skinnene, kan Yahoo og Nokia ha én viktig fordel, ifølge Nokia-sjefen.

- Vi gir også store fordeler for mobiloperatørene rundt om i verden. Partnerskapet representerer to operatørvennlige selskaper som sammen vil tilby tjenester som engasjerer og fryder kundene, sier Kallasvuo.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen