Nokia vurderer å selge hovedkvarteret

– Vi er ikke et eiendomsselskap, sier Nokia-talsmann.

Nokias hovedkvarter i Espoo, Finland.
Nokias hovedkvarter i Espoo, Finland.Foto: Nokia

Nokia vurderer å selge sitt hovedkvarter i Espoo i Finland, ifølge Wall Street Journal. Bygningen vil bli leid tilbake av Nokia, så det er med andre ord ikke planer om å flytte.

– Vi er ikke et eiendomsselskap, så det er fornuftig for oss å fokusere på våre kjernevirksomheter, sa Nokia-talsmann James Etheridge til Wall Street Journal.

Prisen på hovedkvarteret vil ifølge den finske avisen Iltasanomat ligge på mellom 200 og 300 millioner euro, det vil si rundt 1,5 - 2,2 milliarder kroner.

Gigantisk bygning

Hovedkvarteret er en stor bygning i glass og stål på rundt 50 000 kvadratmeter. Bygningen har vært Nokias hovedkvarter i de siste 16 årene, og er blitt bygget på i tre omganger. Rundt 1 800 Nokia-ansatte jobber her.

Nokia vurderer flere tiltak for å redusere kostnader, inkludert å selge unna eiendom som ikke er viktig for selskapets kjernevirksomhet. Den finske mobilprodusenten har også solgt deler av patentporteføljen sin. Det kan også være aktuelt å selge andre deler av selskapet som ikke er en del av kjernevirksomheten.

Les også: Pareto anbefaler å kjøpe Nokia-aksjer

(Kilder: Wall Street Journal og Iltasanomat)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen