Nokia-trøbbel etter BenQ-konkurs

Alternativ tekst mangler

Konkursen til BenQs tyske mobilavdeing har skapt store ringvirkninger i mobilbransjen. Ikke nok med at to tredeler av de ansatte i den tyske avdelingen har mistet jobben; andre selskaper får også problemer.

Nokia og Siemens ingikk ekteskap med sine mobilnettdivisjoner, og skulle starte et nytt selskap hvor Siemens og Nokia eide halvparten hver. Dette kan nå gå i vasken på grunn av BenQs konkurs.

Den tyske fagforeningen IG Metall truer nemlig med å velte samarbeidet. På grunn av de mange som mister jobben i det tidligere Siemens-selskapet truer foreningen med å stikke kjepper i hjulene for Nokia og Siemens for å unngå en ny situasjon hvor Siemens-ansatte settes på gaten.

Dermed kan Nokia og Siemens sitt samarbeid gå i vasken. Et annet selskap som sliter er den tyske elektronikkprodusenten Infineo Technologies. De mistet sin viktigste kunde da BenQ sa takk for seg, og så seg nødt til å si opp 400 ansatte.

I Norge sluttet verkstedene å reparere BenQ-Siemens-telefoner siden selskapet ikke lenger kunne betale for reparasjonene. 25 personer i den nordiske avdelingen blir arbeidsledige. Mobilbransjen satt imidlertid i gang et spleiselag for å sikre at BenQ-Siemens-eiere skulle få dekket reparasjon av sine telefoner.

(Kilde: TheStreet.com, TheInquirer.net)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen