Førjulssalget blir avgjørende for Nokias toppmodell Lumia 1020. (Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Nokia tilbyr gratis Netflix

Slik skal de få fart på førjulssalget.

Det er gått én måned siden Nokia lanserte toppmodellen Nokia Lumia 1020 i det viktige britiske markedet. Nå gjelder det å få en akseptabel andel av det viktige førjulssalget.

I samarbeid med Vodafone skal Nokia tilby kundene et ett års abonnement på Netflix til de som kjøper en telefon med abonnement. Etter det Financial Times erfarer, er det Nokia som hovedsakelig subsidierer tilbudet, mens Microsoft og britiske operatører og butikkjeder vil betale for markedsføringen.

Nokias julekampanjer vil bli promotert gjennom avisannonser, reklameboards og gjennom plassering i butikk.

Dette er bare én av mange kampanjer fra Microsoft og Nokia for øyeblikket. Hos mobilkjeden Phones4U får alle som kjøper Lumia 625, 925 og 1020 et halvt år med gratis Netflix. Andre steder tilbys folk rabatt på Lumia 1020 ved innbytte av sitt nåværende digitalkamera.

Viktig britisk marked

Storbritannia er ikke det eneste landet der Nokia samarbeider med Netflix for å få fart på salget. I Finland gir Gigantii, finnenes navn på Elkjøp, et halvt års gratis Netflix som en del av en Facebook-kampanje for å selge Lumia 625.

Det er ikke tilfeldig at Nokia har fokus på Storbritannia og det finske hjemmemarkedet i sine salgsframstøt. Mens Windows Phone fortsatt ligger langt bak rivalene iPhone og Android på verdensbasis med en markedsandel på fire prosent, har operativsystemet hatt en pen vekst i Storbritannia, der de nå har kapret en markedsandel på 10 prosent.

Nokia har varslet at de vil lansere sine nyeste Lumia-modeller i Abu Dhabi den 22. oktober. Det er ventet at minst én av disse vil være en hybridmodell, en såkalt phablet, en krysning mellom smarttelefon og nettbrett.

Proffguide: De smarteste triksene til Windows Phone

(Kilde: Financial Times)

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen