Nokia-telefoner til under tusenlappen

Alternativ tekst mangler

Nokia 1112

Nokia 1112 har ikke fargeskjerm, som den eneste i denne testen. Den mangler også 3G, EDGE, GPRS, blåtann, mp3-spiller, FM-radio, kamera, java eller wap-leser. Er flesteparten av disse ordene kryptiske for deg, kan 1112 være en midt i blinken.

1112 har bare GSM, slik at den støtter vanlige mobilsamtaler og tekstmeldinger. Ellers har den også de helt grunnleggende funksjonene, som vekkerklokke, kalkulator og noen spill.

Enkel i bruk
Fordelen med 1112 er at den er enkel i bruk. I menyen finner du ikke en drøss med funksjoner som du aldri bruker, og du slipper dermed å vasse til knærne i forvirrende menyvalg.

Tastene er også helt fantastiske i bruk. Det er lett å treffe de rette knappene, og du kan taste dagen lang uten å bli sliten i fingrene.

Hva er klokken?
Vi er også litt fasinerte over 1112s innebygde dame som forteller deg klokkeslettet med en klar og tydelig stemme når du holder inne *-tasten, eller når det er på tide å stå opp.

Dette er definitivt ikke telefonen for den teknofikserte. Heller ikke for den som liker å bruke telefonen som et kamera eller mp3-spiller.

Men hvis du vil ha en enkel mobiltelefon for å ringe og sende SMS, og ikke ser etter nytenkning på deignfronten, bør 1112 treffe spikeren på hodet.

Telefonen koster heller ikke all verdens, men tilbyr svært lite. Hvis du trenger en kalender, en skikkelig huskeliste, eller en telefonbok med plass til noe mer enn telefonnummer og navn er 1112 bare å glemme.

Les hele testen >>

 

Alternativ tekst mangler

Nokia 2310

Også Nokia 2310 er for de som trenger en telefon å ringe og sende meldinger med, ingenting annet.

Her får du nemlig verken GPRS, kamera eller muligheter for å sende MMS-meldinger. Du kan heller ikke installere ekstra programmer og spill, og telefonen har heller ikke musikkspiller. I likhet med 1112 altså.

Telefonen har en bitteliten skjerm med lav oppløsning, og en skjermteknologi som gjør den lyssvak og uskarp. Skjermen egner seg verken til bilder eller avanserte spill. Likevel er det en fargeskjerm, som gir et mer oversiktlig bilde enn 1112 kan tilby.

Passer sin målgruppe
Alle funksjonene som mangler er imidlertid helt uinteressante for de som er i 2310s målgruppe, nemlig de som mener at en telefon er en telefon, og ikke elektronikkens sveitserkniv.

Du har likevel muligheter for å få med deg nyhetene mens du er på farten, i motsetning til 1112, ettersom telefonen har radio.

Også 2310 er enkel i bruk, slik at selv de mest uerfarne mobilbrukerne burde greie å finne frem de funksjonen de bruker mest uten problemer.

Gode taster
Er du en ivrig SMS-taster, og ikke lar deg skremme av en tre-linjers skjerm, vil du oppdage at det er en drøm å skrive på 2310, som har et nærmest perfekt tastesett til dette formålet, i tillegg til bra respons.

Hvis du vil ha en fargeskjerm og FM-radio, i tillegg til en enkel telefon, bør du kanskje tenke på å liste 2310 opp på ønskelisten din. Hvis du ikke trenger radio eller fargeskjerm, bør du heller gå for 1112.

Les hele testen >>

 

Alternativ tekst mangler

Nokia 2610

Også Nokia 2610 har en design som skriker ut alt annet enn nytekning. Likevel er den ganske stilren.

Kamera, 3G, blåtann og lignende må du fortsatt se langt etter, men litt teknologi har likevel 2610 å by på .

2610 har en fargeskjerm. Skjermen er bedre enn på 2310, men har likevel lav oppløsning som gjør oversikten dårlig, og den bruker en billig skjermteknologi som gjør skjermen uskarp og lyssvak.

Motta bilder fra venner
MMS er på plass i 2610, i motsetning til i 1112 og 2310, og du kan altså ta imot bilder fra venner. 2610 har imidlertid ikke kamera, og skjermen er strengt tatt litt dårlig til å vise de bildene du mottar.

Telefonen har også et vell av nyttefunksjoner. Alle fungerer helt greit, men er litt uoversiktlig i bruk på grunn av den lille og lavoppløste skjermen.

Ikke fullt så gode taster
Vi er heller ikke imponerte over tastene på 2610. Det er alt for lett å treffe flere taster om gangen, og de er også for harde å trykke på i lengden. Begge de forrige kanditatene har utvilsomt bedre taster.

I likhet mer resten av telefonene i testen er også 2610 enkel i bruk, og du trenger ikke snuble rundt i funksjoner du aldri bruker.

Alt i alt er 2610 et godt alternativ fordi den tilbyr mange funksjoner til en lav pris, kun rundt 700 kroner i nettbutikker.

Hvis du bryr deg litt om design, og kanskje vil ha litt eksttra funksjoner, bør 2610 være et bedre alternativ enn både 1112 og 2310. Hvis du heller vil ha gode taster, bør du gå for en av de andre i testen.

Det bør nevnes at ingen av de tre telefonene ikke nødvendigvis bør kjøpes med abonnementsbinding. Mange butikker lokker med priser på én krone med abonnement. Men når telefonene uansett koster godt under tusenlappen trenger det ikke gå mange måneder før du har hatt utgifter som er langt høyere enn det du sparte inn på å kjøpe telefonen subsidiert.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen