Nokia-telefoner på vei?

Etter en heller fattigslig lanseringsvår er det flere som nå hevder at Nokia har mye krutt på lager som snarlig vil lanseres. Etter at de fleste N-modellene til selskapet nå er kommer ut på markedet, er det dukket opp bilder av tre nye telefoner, hvorav to av disse er påståtte nykomlinger til N-serien.

Nokia N93 - Carl Zeiss prøver igjen
Nokias første N-modell, N90, var selskapets første Carl Zeiss-telefon, og skulle ta opp kampen med Sony Ericssons K750. Men modellen fikk hard medfart, og selv om Nokia ikke har gått ut med noen tall er det liten tvil om at kamerabeistet på ingen måte ble noen enorm publikumssuksess. Det ser imidlertid ut til at finnene prøver igjen, og denne gang har de virkelig slått på stortrommen og gitt telefonen et 3,2 megapikslers kamera.

Det store problemet med N90 i sin tid var størrelsen og vekten. Den ukjente modellen er slett ingen undertøysmodell den heller, men virker i det minste å være noe smidigere. En annen forskjell utseendemessig er at N93 har en roterbar skjerm som også kan legges horisontalt. Det er å anta at den påståtte N93 derfor bruker samme skjermløsning som Nokias TV-telefon N92.

Om N93 er en realitet, så er det ingen tvil om at det er kameraet som er det største trekkplasteret. Det står skrevet 3,2 megapiksler Carl Zeiss på kameralinsen, og det virker dermed som om Nokia har fortsatt samarbeidet med Carl Zeiss. N93 kan dermed komme i direkte konkurranse med Sony Ericssons nye kameraflaggskip K800i, som ble lansert i forkant av årets CeBIT-messe.

N93 kan imidlertid også skilte med optisk zoom om bildene er ekte. På bildet påstås det at telefonen skal ha 3x optisk zoom, noe som er helt nytt for europeiske mobiltelefoner. Hittil har kameratelefoner kun hatt digital zoom, som ved bruk forringer og senker kvaliteten på bildet. Optisk zoom derimot, forstørrer bildet optisk, og kan dermed zoome uten at det går utover kvaliteten.

Utover det overnevnte skal N93 ha både EDGE og 3G, samt mulighet til å føre videosamtaler. Ulikt N90 virker N93 å ha fått et eget kamera for videosamtaler over skjermen, slik at du slipper å bruke hovedkameraet til det.

Om du ønsker å vite mer om N93 og ryktene rundt modellen anbefaler vi deg å lese vår nyhet fra i vinter 'Er dette en ny N90?'.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen