Nokia sparker 10.000 ansatte

Nokia sparker 10.000 ansatte

Men samtidig kjøper selskapet spennende bildeteknologi fra svenskene.

Nokia har planer om å kutte opptil 10.000 stillinger innen 2013, som en del av en større omstrukturering i selskapet. Det kommer frem i en børsmelding fra selskapet i dag.

– Vi øker vår fokus på de produktene og tjenestene våre kunder verdsetter mest, samtidig som vi fortsetter å investere i den innovasjonen som alltid har definert Nokia, sier Nokia-sjef Stephen Elop.

Nokia hadde i slutten av mars 53.000 ansatte.

Elop sier i børsmeldingen at oppsigelsene er en konsekvens av de grepene selskapet er nødt til å ta for å kunne sikre Nokias langsiktige konkurransekraft.

Som en del av omstruktureringen vil Nokia stenge kontorer i Finland, Tyskland og Canada. Nokia gjør også endringer i toppledelsen.

Nokia har kjøpt svenske Scalado, som blant annet har laget en teknologi som automatisk kan fjerne "linselus" fra bildene.
Nokia har kjøpt svenske Scalado, som blant annet har laget en teknologi som automatisk kan fjerne "linselus" fra bildene.Foto: Scalado

Kjøper svensk bildeteknologi

Ifølge meldingen har Nokia planer om å investere kraftig i utvikling av produkter og brukeropplevelser som får selskapets Lumia-smarttelefoner til å skille seg ut fra konkurrentenes produkter, samtidig som produktene skal bli tilgjengelige for enda flere brukere. Foto er ett av områdene Nokia ønsker å differensiere seg på, og Nokia annonserte i dag at de kjøper opp svenske Scalado, som lager avansert teknologi for bildebehandling.

Lokasjonsbaserte tjenester er et annet område hvor de vil differensiere seg i forhold til konkurrentene, i tillegg til at de vil ta sine lokasjonsbaserte tjeneser over til nye bransjer. Nokia vil også fortsette å fokusere på enkle mobiltelefoner, såkalte "feature phones", og på å gjøre dette forretningsområdet mer lønnsomt.

Luksusmobilmerket Vertu vil bli solgt til risikokapitalselskapet EQT.

Nokia var for ikke lenge siden Finlands desidert mest verdifulle selskap, med en børsverdi som i 2007 lå på 110 milliarder euro. I dag er børsverdien på 15,3 milliarder euro. Omsetningen i første kvartal endte på 7,4 milliarder euro, mot 10,4 milliarder for samme periode året før.

Les flere nyheter om Nokia:

(Kilde: børsmelding)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen