Klarer Nokia å gjenta suksessen fra sin storhetstid? (Bilde: Shutterstock)

Nokia skal selge mobiltelefoner igjen

Det bekrefter toppsjefen deres.

Vi skal ikke mer enn et par måneder tilbake i tid for å finne en uttalelse fra Nokia hvor de benekter at de skal lage mobiltelefoner. Samtidig spekulerte noen i at det likevel kunne bety at de ville designe smartmobiler, men la et annet selskap produsere dem. I så fall kunne de selge dem under det velkjente Nokia-navnet, slik de gjorde med Android-nettbrettet Nokia N1 tidligere i år.

Nå viser det seg at det var hold i denne spådommen, skriver GSMArena. Nokia-sjef Rajeev Suri bekreftet overfor tyske Manager Magazin at de nå «ser etter partnere» til mobilsatsingen sin.

Taiwanske Foxconn er en sannsynlig samarbeidspartner, ettersom de produserte det nye nettbrettet til Nokia. Ellers virker det mest sannsynlig at Nokia kommer til å velge Android som operativsystem. Dette fordi N1-nettbrettet har Android.

Oppkjøpskontrakten med Microsoft inkluderer imidlertid en klausul om å ikke selge mobiltelefoner med Nokia-navnet på før andre halvdel av 2016. Dermed kan det ta litt tid før de nye Nokia-mobilene faktisk kommer i salg.

(Kilder: GSMArenaManager Magazin)

Kommentarer (0)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen