Vi bruker mobilnettet til stadig flere sensitive og kritiske prosesser. Nå vil Nokia øke sikkerheten.
Vi bruker mobilnettet til stadig flere sensitive og kritiske prosesser. Nå vil Nokia øke sikkerheten. (Bilde: Telenor støter ofte på hindre ved utplassering av basestasjoner i kommunene.)

Nokia skal gjøre mobilnettet sikrere

Slik blir veien videre for finnenes stolthet.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia har solgt mobiltelefondivisjonen til Microsoft, men finnene er ikke ferdige i mobilbransjen av den grunn. Nå har arbeidet begynt med å stake ut kursen videre, skrive Computer Sweden.

En av hjørnesteinene i Nokias nye virksomhet blir Nokia Networks. De bygger ut og leverer utstyr til mobilnettverk verden over, og er blant de fremste i verden på dette.

Første juni etablerte Nokia en egen sikkerhetsorganisasjon, med det formål å utvikle løsninger for bedre sikkerhet i mobilnettet. Med stadig økning av mobilsignering, autentisering og banktjenester over mobilnettet, blir mobilsikkerhet stadig mer aktuelt, mener Nokia.

Samarbeider med eksterne

Som en del av den nye sikkerhetssatsingen kommer Nokia til å samarbeide med flere eksterne partnere, for eksempel Check Point, Juniper og F-Secure. Ved hjelp av disse samarbeidspartnerne skal Nokia tilby kundene brannmurer, og beskyttelse mot og avsløring av ulovlig inntrenging i nettene. Nokia lanserer også Mobile Guard, et verktøy operatørene kan bruke for å analysere trafikken i nettet.

Det norske mobilnettet går for å være et av verdens sikreste. Likevel er det langt mer som kan gjøres, sa den tyske krypteringseksperten Karsten Nohl da Mobilen.no intervjuet ham i april. Blant annet viser en undersøkelse Telenor har fått utført at bare halvparten av oss bruker automatisk lås på mobilen. Dermed ligger den vidåpen hvis den skulle bli stjålet eller havne i hendene på uvedkommende.

Varsleren Edward Snowdens avsløringer av den amerikanske etterretningstjenesten NSAs omfattende overvåking av kommunikasjon i og utenfor landets grenser, har også skapt et marked for overvåkingssikre mobiltelefoner. Flere leverandører har allerede lansert slike telefoner.

Les mer: – Elendig sikkerhet kan ikke stoppe Android

Kilde: Computer Sweden

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen