Til venstre ser du en av de mest fremtredende funksjonene i den nye versjonen – muligheten til å legge et bakgrunnsbilde bak flisene.
Teknofil
Til venstre ser du en av de mest fremtredende funksjonene i den nye versjonen – muligheten til å legge et bakgrunnsbilde bak flisene. (Bilde: Microsoft)

Nokia oppdaterer til Windows Phone 8.1

Den nye versjonen rulles ut i sommer.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Windows Phone-brukere har lenge måttet klare seg uten funksjoner som for lengst er implementert i både Android og iOS. Nå ser det imidlertid ut til at du vil kunne kose deg med en haug nye funksjoner, for Nokia har akkurat begynt å rulle ut Windows Phone 8.1 til sine mobiler.

Først til Lumia 625

Ifølge GSMArena vil oppdateringen starte denne sommeren, og den aller første mobiltelefonen som får prøve ut det Nokia selv kaller «Cyan» er Lumia 625. Dette er en mellomklassemodell, og et noe underlig valg i en verden der vi er vant med at det ellers bare er toppmodeller som førsteprioriteres til å få oppdateringer.

Cortana skal være din nye, personlige hjelper.
Cortana skal være din nye, personlige hjelper.Foto: Microsoft

Trekket kan være et forsøk fra Nokias (eller nå Microsofts) side på å tekkes kundene sine, ettersom det er slike billige mobiler som selger mest av alle Windows Phone-mobiler. Det kan også være et forsøk på å lokke flere kunder til operativsystemet med nye funksjoner og lekkert design til en billig penge.

Ikke i Norge med det første

Uansett vil oppdateringen ikke rulles ut her med det aller første. Det er bare tre land som kan nyte godt av en tidlig oppdatering: Taiwan, Spania og Finland. Blant de heteste nyhetene i Windows Phone 8.1 er Microsofts Siri-aktige taletjeneste Cortana, muligheten til å legge bilder bak flisene dine og en «swipe»-funksjon til skjermtastaturet.

Om du vil vite mer om alle de nye funksjonene kan du ta turen til GSMArena.

Dette skulle man ikke tro:
Windows Phone selger bedre enn iPhone i 24 markeder! »

(Kilde: GSMArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen