Toppsjef Stephen Elop i Nokia varsler at selskapet vil legge fram pene salgstall for inneværende kvartal.
Toppsjef Stephen Elop i Nokia varsler at selskapet vil legge fram pene salgstall for inneværende kvartal. (Bilde: Nokia)

Nokia: Nå kommer Windows-gevinsten

Har 80 prosent av markedet for Windows Phone.

Nokia-sjef Stephen Elop sier at inneværende kvartal virkelig vil vise gevinsten Nokia sitter igjen med etter å ha valgt Windows Phone. Det er ventet at kvartalet, som ender 30. juni, vil vise gode salgstall for Nokia for første gang på lang tid.

Mange har ment at Nokia valgte feil ved å satse på Windows Phone, og heller burde gått for et annet operativsystem, som Android eller Blackberry. Nå får de ros for valget av blant annet finansmagasinet Forbes:

– Tatt i betraktning at Nokia nå har en markedsandel på 80 prosent på Windows Phone, og er det mobilmerket folk tenker på når operativsystemet blir nevnt, var det riktig beslutning, skriver Forbes ifølge Phone Arena.

Satser på billedteknologi og navigasjon

I tillegg venter Nokia å få betalt for sin satsing på billedteknologi. Både muligheten til å flytte fokus etter at bildet er tatt, og satsingen på god billedkvalitet i dårlig lys venter å kaste av seg, ifølge Elop.

I Berlin har Nokia 700 utviklere ansatt til å jobbe med selskapets navigasjonstjenester. Selskapets navigasjonstjeneste HERE tilbyr blant annet full navigasjon i frakoblet modus, som eneste smarttelefon, i tillegg til et utvalg av kartapplikasjoner.

Nokia har fortsatt ikke overbevist markedet om at Windows Phone kan ta opp kampen mot Android/iOS-dupolet. Elop lover imidlertid at han har flere overraskelser i ermet. Blant annet går det rykter om både en Nokia EOS-telefon med 41 megapiksel kamera og et Nokia-nettbrett skal lanseres gjennom AT&T i USA i juli.

Les mer: Finnene svikter Nokia >>

(Kilde: Mobile Geeks)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen