TEST: Nokia Lumia 620

Test Nokia Lumia 620

(Bilde: Einar Eriksen)

Like kul som den er gul

Nokia frir til ungdommen, og får det til.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Konklusjon

Liten og lekker
Raske og brukervennlige menyer
Gode proffapplikasjoner
 Greit kamera
God på sikkerhet
 Navigasjon inkludert
 Utskiftbart batteri

Begrenset utvalg av apper
 Lav ytelse sammenlignet med Android-baserte konkurrenter

Skal du ha en fargerik mobiltelefon som er enkel å bruke, er du i målgruppen til Nokia Lumia 620. Telefonen går i strupen på HTC 8S, som ligner veldig på Lumia 620 på mange måter og kjører samme operativsystem.

Telefonen kommer i flere farger, der de fleste er oppsiktsvekkende. Vår testutgave er gulere enn påsken selv, men du kan velge blant andre farger også. Dessuten er det lett å bytte dekselet for å gi telefonen en helt ny farge. Det er nemlig bare bakdekselet som er fargerikt, og det er enkelt å bytte ut. Siden bakdekselet omfanger telefonen på sidelinjene, er det bakdekselet som styrer hele fargeinntrykket. Kjøper du konkurrenten HTC 8S kan du ikke bytte ut fargen.

_IGP8860JPG.
Foto: Einar Eriksen

Windows Phone gjør jobben

Menyene er lik i Lumia 620 som i HTC 8S, men Nokia har lagt inn kartprogramvare som gjør at du kan bruke telefonen som fullverdig bilnavigator. Det er gull verdt for de som kjører bil. Ellers er Windows Phone 8 enkelt i bruk uten overflødige elementer i menyene.

Ytelsen i Lumia 620 er omtrent akkurat lik som i 8S, og det går raskt i menyene og i applikasjoner selv om hurtigminnet bare er halvparten enn i for eksempel Lumia 820 og både prosessoren og grafikkbrikken er svakere.

Skal du spille eller se film på mobilen, er Nokias fargeklatt veldig god. Kameraet er blant de bedre i denne prisklassen, i sterk kontrast mot kameraet i HTC 8S som er heller dårlig.

Et par ankepunkter

Foto: Einar Eriksen

Det er ett punkt som er viktig for mange der den må se seg slått av hovedkonkurrenten. Batteriet i Lumia 620 er bare på 1 300 mAh, noe som gjør at den ikke varer veldig lenge når du surfer på nett, spiller eller har skjermen på telefonen aktivert av andre grunner. Både taletiden og hviletiden er likevel god.

Den andre grunnen til å velge HTC 8S foran Lumia 620 er at 8S som nevnt har bedre lydkvalitet i utgangen for hodesett og øreplugger. Lyden i Lumia 620 er helt grei, men er ikke i nærheten så frapperende som i konkurrenten.

En annen forskjell er at 8S har en tanke større skjerm, noe som gjør at telefonen også er litt større. Dette blir en avveining og en smakssak for den enkelte.

Men når vi oppsummerer er likevel Nokias rimelige Windows-mobil bedre enn HTC 8S på de aller fleste punkter, og i skrivende stund koster den bare et par hundrelapper mer til tross for at den ennå er rykende fersk i butikkhyllene.

Men før du kaster deg i pjekkerten og løper til nærmeste mobilforretning, må du også vurdere et par telefoner med et annet operativsystem.

Android-alternativer

Hvis du snur hodet mot Android-mobilene, finner du en rekke konkurransedyktige apparater i denne prisklassen. Den tøffeste konkurrenten er ZTE Grand X IN. Denne har høyere skjermoppløsning, svært mye bedre ytelse og et større batteri enn Lumia 620.

Legger du på en femhundrelapp får du en Huawei Ascend P1, som er en skikkelig kraftpakke i forhold til prisen.

Android gir deg tilgang på langt flere applikasjoner. Operativsystemet er mer funksjonsrikt, dog litt på bekostning av brukervennlighet om vi sammenligner med Windows Phone 8.

Design og appell

Ikke ulikt konklusjonen i testen av HTC 8S, må vi understreke at appell og design av og til kan seire over ytelse. Du ofrer ikke bagasjeplass og beinplass i baksetet en tanke hvis du har tenkt å handle deg en liten sportsbil eller veteranbil som du bare skal bruke på finværsdager. Du kjøper den bilen du har lyst på.

Lumia 620 er som en liten og fargerik sportsbil som er enkel og brukervennlig, samt rask nok selv om den ikke kan dra en stor campingvogn. Det fins kraftigere Android-telefoner til samme pris, men Lumia 620 er ikke noe dumt kjøp likevel.

Les hele testen av Lumia 620 på Amobil.no


Nokia Lumia 620

Nokia Lumia 620

Nokia Lumia 620 med abonnement

Nokia Lumia 620

Nokia Lumia 620 med abonnement

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen