Nokia Asha 210 fås i en rekke ulike farger.
Nokia Asha 210 fås i en rekke ulike farger. (Bilde: Nokia)

Nokia lanserte ny tastaturmobil

Enkel Asha-modell lar deg ta gode selvportretter, uten frontkamera.

Da Nokia for noen dager siden viste et utsnitt av en ny telefon, ble det blant annet spekulert i at de kom til å lansere en ny Lumia-modell med et fysisk tastatur.

Nokia Asha 210.
Nokia Asha 210.Foto: Nokia

Lanseringen fant sted tidligere i dag, og det viste seg at Nokia ikke lanserte en ny Lumia-modell, men en ny mobil i Asha-serien. Den nye mobilen heter Asha 210, og har et fysisk QWERTY-tastatur. I motsetning til Blackberry Q10, har den ikke en berøringsskjerm i tillegg til tastaturet. Asha 210 kommer i stedet med en skjerm på 2,4 tommer uten berøringsfunksjon. Skjermens oppløsning er ikke kjent ennå. Mobilen kjører operativsystemet Series 40, som brukes på flere av Nokias enkle telefoner.

Sosial mobil

Nokia fortalte at de også hadde jobbet for å gjøre mobilen mer sosial. De har derfor lagt til en egen knapp som gir deg lynrask tilgang til meldingstjenesten WhatsApp. Nokia skryter også av muligheten til å ta gode bilder av deg selv, til tross for at mobilen ikke har frontkamera. En innebygd stemme forteller deg nemlig når du er innenfor rammen, slik at du vet når du bør ta bildet.

Nokia Asha 210 kommer ikke til Norge, men får en pris på 72 dollar – omtrent 430 kroner – i USA. Den blir også lansert i andre deler av verden.

Les også testen av Nokias budsjettmobil, Lumia 620

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen