Nokia krever Nexus-penger

Nokia krever Nexus-penger

Hevder at Google og Asus har brukt deres teknologi uten å kjøpe lisens.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nettbrettet Google Nexus 7 er det første som kommer på markedet med operativsystemet Android 4.1 Jelly Bean. Det blir også et av de aller billigste Android-nettbrettene, med en prislapp på godt under 2000 kroner.

Nå hevder imidlertid Nokia at produsent Asus har brukt deres teknologi i Nexus 7 uten å kjøpe lisens. Ifølge The Inquirer gjelder det trolig en patent på IEEE 802.11 WiFi-standarden som Nokia sitter på.

– Nokia har utstedt lisenser til mer enn 40 rettighetshavere, hovedsaklig for essensielle standarder i patentportefølgen, og dette inkluderer de fleste mobilprodusenter. Verken Google eller Asus er lisensiert under vår patentportefølge, sier en Nokia-talsperson til The Inquirer.

Les også: Nokia har en "plan b" likevel

I tilsvarende patentsaker har særlig Apple bedt om midlertidig salgsstans frem til tvisten er løst. Det virker imidlertid lite trolig at Nokia vil be om noe slikt. I stedet oppfordrer de Asus og Google til "ganske enkelt å kontakte oss og kjøpe lisens".

Asus nekter foreløpig å kommentere saken overfor kilden. Hvorvidt prisen på nettbrettet øker dersom produsenten må kjøpe lisens er ikke kjent, men det er kanskje ikke helt usannsynlig?

Vi fikk leke oss noen timer med et lånt eksemplar av Google Nexus 7:

Les sniktitten: Vi har prøvd Googles nye Jelly Bean-brett

(Kilder: The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen