Nokia innkaller til stor lansering

Skal vise frem nye produkter i New York.

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Dette er Nokia-invitasjonen som Pocket-lint.com har lagt ut.
Dette er Nokia-invitasjonen som Pocket-lint.com har lagt ut.

Nokia har sendt ut invitasjoner til en lansering i New York 11. juli i år. Overskriften er talende.

Innkallingen innledes nemlig med ordene "Zoom reinvented". Nokia skal altså ha funnet opp zoom-funksjonen på nytt. Nettstedet pocket-lint.com har lagt ut bilde av invitasjonen, og spekulerer i at Nokia nå er på vei med en telefon som vil ha tungt fokus på kameradelen.

PureView tilbake til røttene?

Vi synes også dette virker svært sannsynlig. Nokias virkelige kamerakjempe, 808 PureView, ble den siste nye toppmodellen fra selskapet som kjørte Symbian. Det spesielle med kameraet i denne telefonen var en svært stor bildebrikke, og helt enorm oppløsning.

Den høye oppløsningen ble brukt til å gi digital zoom et skikkelig løft. Til vanlig innebærer digital zoom betydelig mindre bildestørrelse, eller mye dårligere kvalitet. Når utgangspunktet er bilder på hele 41 megapiksler, kan du zoome ganske mye før bildestørrelsen blir plagsomt liten, eller før kvaliteten blir så dårlig at det gjør noe.

Les også: Test av Nokia 808 PureView

To svært forskjellige PureView-er

Mange var skuffet da Nokia gjorde PureView-navnet til en mer generell betegnelse for innovative mobilkameraer. Windows Phone-mobilen Lumia 920 har nemlig også PureView-kamera, men det fungerer på en helt annen måte.

Oppløsningen i Lumia 920 er langt lavere enn i den originale PureView-modellen. I tillegg har Windows-telefonen noe originalen ikke har – mekanisk stabilisert optikk. Dermed har de to PureView-kameraene vi har sett så langt svært forskjellige styrker, selv om begge er blant de aller beste mobilkameraene vi vet om i dag.

Les også: Test av Nokia Lumia 920

Er dette Nokia EOS?

Spekulasjonene om en Windows-modell med det originale PureView-kameraet har gått helt siden lanseringen av 808 PureView. Spekulasjonene omkring akkurat hvorfor Nokia ikke lanserte 808 PureView med Windows Phone i utgangspunktet, har gått parallelt.

Den senere tiden har ryktene omkring en mystisk Nokia-modell med arbeidsnavnet EOS gått. På det som har lekket av bilder av EOS, ser telefonen veldig ut som en variant av dagens Lumia 920, med en forholdsvis diger kameraenhet på baksiden.

Vi vet i utgangspunktet at kameramodulen som sitter i Nokia 808 PureView er av den voksne sorten størrelsesmessig. Dette skyldes at både bildebrikke og optikk krever mye plass for å gi gode bilder i så voldsomme oppløsninger.

Les alle ryktene som har kommet om Nokia EOS

(Kilde: pocket-lint.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen