HERE er lansert for Android.
Teknofil
HERE er lansert for Android. (Bilde: Nokia/Google/teknofil.no/montasje)

Nokia HERE lansert for Android

Den geniale navigasjonsappen er nå gratis for Google-telefoner.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokias navigasjonsløsning HERE har lenge bare vært tilgjengelig på telefoner som kjører Windows Phone, selv om mange mener at det er en av de beste navigasjonsløsningene på markedet. Nå er imidlertid tjenesten lansert til Android, og den er ifølge PhoneArena både gratis og like bra som alltid.

Tredjepartsapplikasjon

Da tjenesten ble lansert for iOS for omtrent 2 år siden, fikk den en totalslakt. Nokia håper nok dermed på litt bedre mottakelse av Android-versjonen, noe som kan lykkes med tanke på at Android i bunn og grunn minner litt mer om Windows Phone enn det iOS gjør. Dessuten er Android et mye mer formbart og medgjørlig operativsystem, så utviklerne står nokså fritt til å gjøre hva de vil med appen.

Når det er sagt, så er det verdt å nevne at Nokia ikke har lansert beta-versjonen – som så langt er den eneste versjonen – i Google Play, men som en tredjepartsapplikasjon. I praksis betyr det at du må ut og lete litt på nettet for å finne navigasjonsløsningen.

Applikasjonen skal for øvrig fungere på alle mobiltelefoner med Android 4.1 eller nyere programversjoner, og utmerker seg særlig på én måte: at du kan lagre kartene offline. Det betyr at du kan laste ned kart for hele reisen din og følge veivisingene steg for steg selv om du er fullstendig blottet for mobilsignaler. Uansett blir det spennende å se hvordan mottakelsen i Android-leiren blir, med tanke på at Google Maps allerede er nokså tungt integrert i systemet.

Nokia har gjort mye forskjellig oppgjennom tidene.
Ifølge selskapets sjef er for eksempel flerkjerners-prosessorer bare tull »

(Kilde: PhoneArena)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen