Nokia mister tronen

Nokia mister tronen

- Vi passerer Nokia i år, sier Samsung-direktør.

Nokia har vært verdens største produsent av mobiltelefoner i et tiår. Men i år er det slutt på hegemoniet. Det er i alle fall den klare meldingen fra Samsung.

Til tross for at 2011 nærmest kan beskrives som en katastrofe for Nokia, så har selskapet klart å beholde posisjonen som verdens største produsent av mobiltelefoner. Posisjonen gjelder ikke bare for antall enheter som er solgt, men også for omsetning.

Samsung passerte Nokia på omsetning

Men Samsungs direktør Choi Gee-sung fortalte journalister på CES (Comuter Electronics Show) at Samsung hadde høyere omsetning enn Nokia i siste kvartal, og at Samsung i løpet av året også vil produsere og selge flere mobiltelefoner enn Nokia.

Men det kan bli en tøff oppgave for Samsung. Gapet mellom Nokia og Samsung har krympet betraktelig, og i følge en analyse fra Reuters, så vil avstanden bli enda mindre i år. I fjor vant Nokia med 418 millioner solgte mobiler mot Samsungs 320 millioner. Reuters tror årets resultat vil ligge på 388 millioner Nokia-mobiler, mot 359 millioner Samsung-mobiler.

Nokia slår tilbake

Nokia har en sterk posisjon i vekstmarkedene. Det betyr i praksis at de selger mange billige mobiltelefoner i utviklingsland. Samsung har hatt sin styrke i smartmobilmarkedet, der hver enkelt modell gir høyere omsetning.

Men det kan bli tøft for Samsung å hente inn resten av forspranget. Veksten i salget av smartmobiler på de mer modne markedene er i ferd med å stagnere, mens Nokia fremdeles har et godt grep om utviklingsmarkedene. Samtidig har Nokia omsider kommet på banen med konkurransedyktige smartmobiler basert på Windows Phone.  

Les også: Nokia overtar norsk mobilselskap

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen