Nokia har lansert sin største mobiltelefon

Nokia 625 har en 4,7 tommer stor skjerm og 4G.

Nokia har nå lansert Lumia 625. Denne har en 4,7 tommer stor skjerm, noe som gir telefonen en helt annen størrelse enn forgjengeren Lumia 620. Telefonen har blitt omtalt som den største telefonen Nokia har lansert så langt, av de som ikke husker så veldig mange år tilbake. Både Nokia N93 fra 2006, Nokia 1011 fra 1992 og Nokia Mobira Talkman fra 1985 var større, for å nevne noen. 

Telefonen er, som alle andre fra Nokia om dagen, bestykket med operativsystemet Windows Phone fra Microsoft. Du kan lese testen av en hvilken som helst annen Nokia-telefon for å finne ut mer om Windows Phone, for eksempel testen av forgjengeren Lumia 620.

Superfølsom skjerm

Skjermen skal være leselig i direkte sollys, og Nokia har lagt inn en veldig sensitiv berøringsteknologi som gjør at skjermen reagerer på berøring med hansker eller fingernegler så vel som fingertuppene selv.

Selv om skjermen er betydelig større enn i forgjengeren, forblir oppløsningen på bare 480 x 800 piksler. Vi kommer straks med en sniktitt med noen tanker rundt dette. Selv om telefonen er større i to retninger, måler den bare 9,15 millimeter i den tredje.

Sååå stor er skjermen!
Sååå stor er skjermen!

4G-støtte

LTE har også dukket opp, slik at du får skikkelig internetthastigheter på farten der det fins 4G-dekning. 

Kameraet knipser i fem megapikslers oppløsning, og vi snakker altså ikke om PureView-teknologi som velger de beste blant 41 megapiksler slik vi kjenner fra Nokia PureView 808. Du får 8 GB minne til rådighet for å fylle på med bilder, så vel som micro-SD-støtte.

Raskere prosessor

Prosessoren er en 1,2 GHz tokjerners Snapdragon S4, noe som ligger et lite hakk over forgjengeren med 1 GHz klokkehastighet. Bluetooth i seneste versjon (4.0) er på plass, men NFC er ikke nevnt i spesifikasjonslista. Sistnevnte teknologi blir stadig vanligere, og kan bli en etterlengtet teknologi når mobilbetaling blir vanligere.

A-GPS er på plass så vel som Glonass, slik at du får en utregnet posisjon ved hjelp av både amerikanske og russiske satelitter. Dette gir bedre satellittdekning og større nøyaktighet enn GPS alene. 

Nokia Lumia 625 vil dukke opp i Norge innen relativt kort tid, etter alt å dømme tidlig i september, mens forgjengeren fases ut. Prisen vil havne på rundt 2300 kroner.

Les også guiden Slik fungerer GPS »

Nokias nettsider finner du alle spesifikasjonene. Følg med på forsiden av Amobil for en sniktitt! 

 

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen