Nokia-GPS med FM-sender og trådløs håndfri

Nokia-GPS med FM-sender og trådløs håndfri

Nokia 500 Auto Navigation er en GPS-basert navigasjonsløsning med innbygget håndfri for mobilsamtaler. 

Les også:Nordmenn vil ha GPS i mobilen 
Sony Ericsson P1i med GPS i salg
Test: Mio C520t – Navigasjon på den enkle måten. 

Selve navigasjonsenheten har en fargeskjerm på 4,3 tommer, og minner om tilsvarende løsninger fra konkurrenter som Mio, Garmin og TomTom. 

Satsingsområde
Det er andre gang Nokia lanserer en GPS-enhet for bilnavigasjon, et sikkert tegn på at selskapet ser dette som et viktig satsingsområde. I tillegg kommer Nokias to ulike løsninger med GPS i mobiltelefonen. Den ene baserer seg på gratis kart som lastes ned fra nettet, mens du må kjøpe en tidsbegrenset lisens for å få tilgang til kjøreinstruksjonene. Den andre har alt om bord – også GPS (Nokia 6110 Navigation).

Nokia 500 Auto Navigation (AN) kan i motsetning til den forrige modellen (330) også brukes som trådløs håndfri via Bluetooth. Digital signalbehandling (DSP) skal sørge for at de du snakker med hører deg, og ikke hestene som knegger under bilpanseret. 

Skandinavia
Hvilke kart Nokia leverer enheten med vil avhenge av markedet den skal selges i, opplyser Nokia. Det betyr trolig at vi i Norge vil få kart som dekker Skandinavia. Hvordan du går frem for å få kart som dekker andre områder sier pressemeldingen ikke noe om.

Nokia vil gjøre enheten til mer enn bare et navigasjonsverktøy, og har integrert en nettbasert tjeneste som gjør at GPS-enheten ved hjelp av mobilen kan hente informasjon om interessante punkter på ruten din. Du kan også navigere direkte til adresser du har lagret i mobiltelefonens kontaktliste. 

Musikk til radioen
Den nye navigasjonsenheten skal også egne seg som MP3-spiller. En innbygget FM-sender overfører signalet til bilens stereoanlegg, slik at du kan høre musikken via radioen i bilen.

Av andre nyheter siden forrige modell kan vi ta med at 500 AN har støtte for trafikkmeldinger (TMC). Det betyr at Vegsentralen kan sende ut en melding over radionettet om stengte veier, forsinkelser osv. slik at navigasjonssystemet kan regne ut alternative ruter. Dessverre virker det bare der vegsentralene faktisk sender ut slik informasjon. Det gjør de ikke i Norge. 

Bilder og film
Om ikke kart og veianvisninger er underholdende nok, kan du også se bilder eller film på skjermen. Det er en øvelse du selvsagt skal styre unna mens du fører bilen.

Nokia sier ikke noe om muligheten for å legge inn alarmer, eller om enheten viser hastighet, fartsgrenser, fotobokser, snitthastighet, tid til ankomst, nattfarger, høyde over havet osv. Det får vi finne ut av når enheten blir klar for test, trolig i god tid før julekampanjene. 

Men det vi vet allerede nå er at navigasjonsløsningen er priset til 300 Euro. Det betyr at den med avgifter til staten vil komme på om lag 3.000 kroner


Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen