Nokia gir ut Android-mobil
Teknofil
(Bilde: Nokia, Google)

Nokia gir ut Android-mobil

Den lekkede «Normandy» ser ut til å gå nye veier.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Tidligere i høst avslørte Twitter-lekker evleaks den mystiske Nokia-mobilen med kodenavnet «Normandy». Den gangen ble det spekulert i om ikke den Windows-logoløse mobilen kunne være en krysning mellom smarttelefonserien Lumia og den billige Asha-familien, men nå hevder nettstedet The Verge at det høyst sannsynlig dreier seg om en Android-telefon.

Dette vil i så fall være den aller første smarttelefonen fra Nokia med Android på lager, ettersom Lumia-modellene deres kjører Windows Phone. Bildene som ble lekket i november viste ingen kapasitive navigasjonsknapper, ingen fotoknapp nede på siden og altså ingen Windows-logo.

Egen Android

Ifølge kildene til The Verge vil Nokia Normandy ha en spesiell Android-utgave, som ikke retter seg etter Googles versjon – omtrent som det Amazon gjør med Kindle Fire-nettbrettene. Videre vil Normandy ikke være noen toppmodell, den skal i stedet være en low end-telefon.

Ved å lansere en Android-telefon får Nokia tilgang til et større apputvalg, men om telefonen faktisk kommer på markedet gjenstår å se. Windows-maker Microsoft har kjøpt opp det finske mobilselskapet, og det spørs om de er like interessert i Google-baserte Android.

Nytt nettbrett er også på vei:
Nokia Lumia 2020 avslørt »

(Kilde: The Verge)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen