Nokia-salget faller
(Bilde: Kurt Lekanger, Amobil.no)

Nokia-salget faller

Også Samsung solgte færre mobiltelefoner i siste kvartal.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokias kvartalspresentasjon var lite lystig lesning for selskapets aksjonærer, og sendte prompte aksjekursen ned med 10 prosent.

Årsaken er blant annet tvil om verdiøkningen på selskapets patentportefølje. Telenett-utbyggeren Nokia Siemens Networks leverer overskudd i 2013, og ventes å levere en resultatmargin på mellom 5 og 10 prosent i 2014.

Etter salget til Microsoft er mobiltelefoner strengt tatt et avsluttet kapittel for Nokia, men finansmiljøet følger likevel ivrig med på salgstallene for å få en idé om Microsofts posisjon i markedet.

Til tross for førjulssalg og sterk etterspørsel i markedet, så Nokia salget av smarttelefoner falle fra 8,8 millioner i tredje kvartal 2013 til 8,2 millioner i fjerde kvartal.

Samsung taper terreng på mobil

Også Samsung varsler en slutt på selskapets rekke av salgsrekorder. I fjerde kvartal måtte den sør-koreanske kjempen rapportere om fallende salg av mobiltelefoner, til tross for sterk etterspørsel i markedet. Samtidig opplever Samsung en stadig økende etterspørsel etter selskapets nettbrett.

Samsung merker presset fra lavpriskonkurrenter på Android, og svarer med å senke forventningene til salget i 2014.

Tross økt omsetning leverte Samsung lavere overskudd enn forrige kvartal. Årsaken skal være økte markedsføringskostnader og milliardbonus til de ansatte.

Les mer: Kan gigantavtale redde Blackberry?

Kilder: (Financial Times, Telecompaper)

 

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen