(Bilde: Nokia)

Nokia endelig i pluss

...men for første gang på 143 år dropper selskapet utbytte til aksjonærene.

Nokia la i dag frem resultatene for fjerde kvartal 2012, samt for året samlet. 

Etter en lang periode med dårlige resultater, kraftige nedskjæringer og nedbemanning, kunne den finske mobilprodusenten endelig igjen levere et positivt resultat. 

Nettoresultatet endte på 202 millioner euro i fjerde kvartal, mot et tap på hele 1,07 milliarder euro året før. Dermed overgikk Nokia analytikernes forventninger. Salget av mobiltelefoner i fjerde kvartal i fjor var bedre enn Nokia hadde forventet.

Men selv om Nokia nå gikk i pluss, falt omsetningen med 20 prosent sammenlignet med fjerde kvartal 2011. Omsetningen i fjerde kvartal 2012 var på 8,04 milliarder dollar. 

Dropper utbytte

Nokia velger nå å for første gang på 143 år droppe å betale utbytte til aksjonærene for 2012. Skulle de betalt ut like mye utbytte som tidligere, ville de vært nødt til å betale rundt 750 millioner euro.

Pengene vil selskapet beholde for å sikre strategisk fleksibilitet, opplyser Nokia.

Nokia solgte 4,4 millioner av den nye Lumia-telefonen. Totalt solgte de 86,3 millioner mobiltelefoner i fjerde kvartal, hvorav smartmobiler utgjorde 15,9 millioner enheter. Den mest solgte mobiltelefonen i smartmobilklassen var de enkle Asha-mobilene, som det ble solgt 9,3 millioner av i kvartalet.

Du finner hele Nokias resultatrapport og presentasjon her

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen