Slik har vi tenkt oss at en Lumia-mobil ville sett ut med Android. Nå vil det bli lenge til Nokia eventuelt lanserer nye mobiltelefoner.
Slik har vi tenkt oss at en Lumia-mobil ville sett ut med Android. Nå vil det bli lenge til Nokia eventuelt lanserer nye mobiltelefoner. (Bilde: Kurt Lekanger / montasje)

– Nokia dropper Android-satsing

Det er ikke Microsoft som stikker kjepper i hjulene.

Svenske Mobilen.se siterer ubekreftede kilder på at Nokia skal ha besluttet å skrote sin Android-satsing.

Opprinnelig var planen ifølge ryktene å lansere en Android-mobil til den rimelige Asha-plattformen i begynnelsen av 2014. Telefonen skal ha fått kodenavnet ”Normandy”, muligens med tanke på landgangen i Normandie, den første delen av de alliertes gjenerobring av Europa under 2. verdenskrig.

Mange har ventet spent på en Nokia med Android, og en slik versjon kunne blitt nøkkelen til gjenerobring av tapte markeder. Nå skal imidlertid selskapet heller satse på trådløs lading og smartteknologi à la Google Glass.

Les også: Jubeltall for Windows Phone

Ikke Microsofts beslutning

Mange tenker sikkert at det er salget til Microsoft som har satt en stopper for Nokias Android-satsing. Dette er ikke tilfellet, i hvert fall ikke direkte. Asha-plattformen fulgte nemlig ikke med salget til Microsoft, og ligger fortsatt i Nokia.

Nokia får imidlertid ikke lov til å lansere telefoner under eget merkenavn de første to årene etter salget til Microsoft. Dermed har Android-prosjektet blitt lagt på is.

I stedet skal selskapet fokusere på smarte briller, trådløs lading og bøyelige skjermer – kanskje i påvente av at karantenetiden er over og de igjen kan lansere mobiler under eget navn?

Les mer: Windows Phone kan bli gratis

Kilde: (Mobilen.se)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen