Stephen Elop i Nokia.
Stephen Elop i Nokia.

Nokia blir til Microsoft Mobile

Overtakelse denne uken.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Nokia og Microsoft annonserte på mandag at de forventer at salget av Nokias mobildivisjon til Microsoft vil fullføres den 25. april – altså førstkommende fredag.

I et brev som er sendt ut per e-post til kunder og leverandører i påsken, avsløres det også at Microsoft har planer om å endre navnet på Nokia Oyj til Microsoft Mobile Oy. Nettstedet Nokia Power User har fått tak i en kopi av brevet.

Ifølge brevet vil Microsoft Mobile ha hovedkvarter i Espoo i Finland, og selskapet vil være et heleid datterselskap av Microsoft Corporation. 

Brad Smit, General Counsel & Executive Vice President, Legal & Corporate Affairs, Microsoft.
Brad Smit, General Counsel & Executive Vice President, Legal & Corporate Affairs, Microsoft.Foto: Microsoft

«Fullføringen av dette oppkjøpet kommer etter mange måneder med planlegging, og markerer et viktig skritt på veien mot integrasjon av selskapene. Oppkjøpet vil hjelpe Microsoft med å få fart på innovasjonen, og at markedet tar i bruk Windows-mobiler. I tillegg ser vi frem til å introdusere Windows-tjenester via Nokia-mobiler til den neste milliarden kunder», skriver Brad Smith, juridisk direktør i Microsoft i et blogginnlegg.

Nokia.com vil håndteres av Microsoft

Nokia og Microsoft har ifølge Smith blitt enige om at det er Microsoft som fra nå av vil administrere Nokia.com-domenet og Nokias nettsteder innenfor sosiale medier. Dette skal skje i en periode på inntil ett år fra nå. 

Microsoft eller Nokia sier ingenting om hva som skjer med Nokia-varemerket på fremtidige Windows-mobiler fra Microsoft. Men da oppkjøpet ble kjent, ble det kunngjort at Microsoft overtar Lumia- og Asha-varemerkene, og rett til å bruke Nokia-merkevaren sammen med eksisterende modeller. Nokia vil heller ikke kunne bruke Nokia-merkevaren før 2016, skulle de ønske å gjøre et nytt inntog i mobilmarkedet, skrev NDTV.com i september. 

Det har blitt spekulert i om Microsoft etter hvert vil droppe Nokia-navnet på fremtidige Windows-mobiler

Indisk fabrikk kan forbli hos Nokia

Ifølge den opprinnelige avtalen skulle alle ansatte ved Nokias såkalte «Chief Technology Office» fortsette å jobbe hos Nokia. Brad Smith skriver i sitt blogginnlegg at de to selskapene nå er blitt enige om at de 21 ansatte som jobber med mobiltelefoner i Kina vil gå over til Microsoft, og fortsette sitt arbeid der. En annen endring i avtalen er at Microsoft ikke lenger vil overta Nokias fabrikk i Sør-Korea.

Ifølge Wall Street Journal er det uklart om Nokias store mobilfabrikk i India vil overtas av Microsoft. Fabrikken har 8000 ansatte, og Nokia befinner seg midt oppe i en konflikt med indiske skattemyndigheter. Det kan bety at Nokia kan bli tvunget til å beholde fabrikken og produsere telefoner for Microsoft i en overgangsperiode.

Les mer: Ansatte ved Nokias India-fabrikk sultestreiker »

(Kilder: MicrosoftNokia Power UserNDTV.comWall Street Journal)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen