Nå er det neppe særlig tvil om hva slags kamera Nokias nye telefon vil få. Men alt det andre er mer usikkert.
Nå er det neppe særlig tvil om hva slags kamera Nokias nye telefon vil få. Men alt det andre er mer usikkert. (Bilde: Nokia)

Nokia «bekrefter» nytt kameramonster

Kan hintene bli mer åpenbare?

Nokia 808 PureView hadde et helt ekstremt kamera - og Symbian. Modellen har sine fans, men ble aldri noen kjempehit for Nokia.
Nokia 808 PureView hadde et helt ekstremt kamera - og Symbian. Modellen har sine fans, men ble aldri noen kjempehit for Nokia.Foto: Nokia
Lumia 920 er en langt mer konvensjonelt utformet mobil enn 808 PureView var.
Lumia 920 er en langt mer konvensjonelt utformet mobil enn 808 PureView var.Foto: Nokia
Kameradelen i Lumia 920 er også svært spesiell, og bærer PureView-navnet. Her dreier det seg om gode egenskaper i mørket, og mekanisk stabilisering, i stedet for et voldsomt antall megapiksler.
Kameradelen i Lumia 920 er også svært spesiell, og bærer PureView-navnet. Her dreier det seg om gode egenskaper i mørket, og mekanisk stabilisering, i stedet for et voldsomt antall megapiksler.Foto: Nokia
Blir det denne? Dette skal være Nokia EOS. Vi vet svært lite om den, foruten at kameraet skal være ekstremt.
Blir det denne? Dette skal være Nokia EOS. Vi vet svært lite om den, foruten at kameraet skal være ekstremt.Foto: ViziLeaks

For noen dager siden kalte Nokia inn pressen til en lansering i New York 11. juli. Slagordet på innkallingen var «Zoom reinvented». Nå drar Nokia hintene enda lenger.

I dag publiserte selskapet nemlig enda en plakat relatert til arrangementet i New York. Denne gangen er slagordet på plakaten «41 million reasons». Setningen fortsetter i form av overskriften på blogginnlegget; «... to zoom in to Nokia Conversations on July 11th».

Les også: Nokia innkaller til stor lansering

Lumia-modell med 41 megapiksler

Det har lenge vært ventet at Nokia ville lansere en Lumia-modell med Windows Phone og den svært spesielle kameradelen fra den utgående Symbian-telefonen 808 PureView.

Ryktene så langt har dreid seg om en telefon ved navn EOS. Det har lekket bilder av det som skal være EOS, men ut over den store kameradelen og et noe spesielt utseende, sier ryktene veldig lite om akkurat hva slags telefon EOS vil vise seg å være – hvis den kommer.

Hintene Nokia nå har publisert er imidlertid rimelig entydige. 41 millioner årsaker – stemmer påfallende godt med kamerasensoren i 808 PureViews 41 millioner piksler.

Les også: Test av Nokia 808 PureView

Gode zoom-egenskaper

En av de store fordelene med et mobilkamera på 41 megapiksler, er muligheten til å zoome langt inn i bildet, uten at oppløsningen blir for lav, eller at kvaliteten synker nevneverdig.

Enkelte ble nok litt skuffet av at kameraet i Lumia 920 bærer PureView-merkingen uten å ha de samme egenskapene som kameraet i 808 PureView hadde. Nokia har altså forsøkt å gjøre PureView til en mer generell merkevare, for svært gode kameramobiler.

De som ble skuffet av Lumia 920, bør altså følge svært godt med om rundt tre uker.

Situasjonen er noenlunde uvanlig, ettersom de fleste nok «vet» hva slags kamera Nokia har tenkt å lansere, mens ryktene omkring maskinvaren og programvaren for øvrig er høyst uklare.

Hva tror du Nokia vil lansere om tre uker?

Les alle ryktene som har kommet om Nokia EOS

(Kilde: conversations.nokia.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen