(Bilde: Nokia)

Nokia: – Alt er mulig!

Stephen Elop avviser ikke at det kan komme en Android-mobil fra Nokia i år.

Oppdatert:

Nokia tilbakeviser ifølge WPcentral.com at Stephen Elop skal ha sagt noe som kan tolkes slik at de vurderer å lage en Android-mobil. Produsenten skylder på dårlig oversettelse.

Hvis du drømmer om at Nokia skal lansere en Android-mobil, så må vi nok skuffe deg med at det fortsatt ser ut til å være et godt stykke unna. Nokia-sjef Stephen Elop sa imidlertid noe til den spanske avisen El Pais som flere tolker slik at den finske mobilprodusenten hvert fall ikke utelukker det.

El pais: "Forkaster dere lanseringen av en Android-mobil det kommende året?"

Elop: "I den pågående økosystem-krigen bruker vi Windows Phone som vårt våpen. Men vi tenker alltid på hva som blir det neste, hvilken rolle får HTML 5, Android... HTML 5 kan gjøre plattformen – enten det er Android, Windows Phone eller noen andre – irrelevant i fremtiden, men det er det fortsatt for tidlig å si noe om. I dag er vi forpliktet til og fornøyde med Microsoft, men alt er mulig."

Videre i intervjuet sier Elop at han ikke er redd for konkurranse fra Microsoft også på mobilfronten, til tross for at partneren har lansert sine Surface-nettbrett.

Lumia 920 vs. 8X

På spørsmål om Lumia 920 sliter med å skille seg ut fra Windows-mobilen HTC 8X, som tross alt ligner ganske mye, svarer Elop at forskjellene blir tydelige om bare butikkselgeren får ett minutt til å forklare.

Han trekker frem video i bevegelse og muligheten til å ta bilder i dårlig lys som to av fordelene. Nettopp kamera-funksjonene til Noka, best demonstrert på mobilen Nokia PureView 808, er noe flere mobilbrukere sier de kan tenke seg sammen med Android OS. Egne Nokia-apper, samt muligheten til å bruke skjermen med hansker og det at skjermen fungerer godt i sollys er også noe av det som ifølge Elop gjør Nokia Lumia 920 til det fortrukne valget.

Les også: Test av Nokia-flaggskipet Lumia 920

(Kilder: El Pais via Mobilsiden.dk)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen