Nokia 8.
Nokia 8. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Slipper kraftigere versjon av Nokia 8 - i salg 10. oktober

Og den nye versjonen blir heller ikke så mye dyrere.

I en pressemelding opplyser Nokia nå at deres første ekte toppmodell på mange år, Nokia 8, kommer i en enda bedre utgave. Den nye versjonen utstyres med solide 6 GB minne og 128 GB lagringsplass og skal slippes i Norge den 10. oktober.

Oppgraderingen gir heldigvis ikke fryktelig stort utslag på prisen. Den kraftigere utstyrte Nokia 8-modellen vil ha en norsk pris på 5999 kroner, der den eksisterende utgaven med 4 GB minne og 64 GB lagringsplass i dag har en norsk pris på cirka 5500 kroner.

Nokia 8.
Nokia 8. Foto: HMD Global

God toppmodell

Den nye versjonen av mobilen kommer kun i én farge kalt «Polished Blue». Utover mer minne og lagringsplass er utgaven altså identisk med den eksisterende modellen.

Nokia 8 ble formelt avduket på et arrangement i London i august og er den første toppmodellen fra den finske produsenten HMD Global, selskapet som nå har lisens til å bruke Nokia-navnet på mobiler og nettbrett etter at Nokia solgte sin mobilavdeling til Microsoft.

Spesifikasjonsmessig skilter telefonen med mange av de samme egenskapene som andre toppmodeller, slik som Snapdragon 835-brikke og UHD-oppløsning på 2560 x 1440 piksler. Vi var rimelig godt fornøyd med telefonen i vår test, men vi hadde et og annet å utsette på blant annet kameraappen og skjermen.

I tillegg til Nokia 8 består de «nye» Nokia-modellene også av de rimeligere modellene Nokia 3 og Nokia 5, som begge ble lansert i sommer.

Vil du heller ha en iPhone 9? Da bør du være forsiktig med glasspanelet på baksiden »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen