Nok tre nye smell

Vietnams offesielle nyhetsbyrå kunne for en uke siden melde at en Samsung C100 bokstavelig talt hadde gått i luften. Hendelsen ble raskt etterfulgt av en Nokia 8310, begge i byen Danang. - Jeg følte at mobilen ble varm og oppdaget et stort svihull i buksen min, sa eieren av Nokia-telefonen til lokalavisen.

Begge brukerne har imidlertid innrømmet å ha kjøpt telefonen hos en uautorisert forhandler, som både Nokia og Samsung nå retter øyene mot. Vietnam, som har opplevd eksplosjoner i mobiler tidligere, har ifølge myndighetene store problemer med uautoriserte forhandlere, som ofte bruker uoriginale batterier i telefonene de forhandler for å presse prisen.

Også Sony Ericsson er rammet av telefoner som tror de er håndgranater. Nylig sprengte en T100 i Bangkok i Thailand mens den var til lading. Eieren av telefonen fortalte at telefonen hans lå til lading da den plutselig eksploderte. Også eieren av denne telefonen hadde kjøpt telefonen hos en autorisert forhandler, og Sony Ericsson etterforsker tilfellet.

Her til lands er det hittil kun Nokia-telefoner som har gått i luften, noe som Nokia mener har skyldtes uoriginale batterier. Uansett skal man ikke engste seg spesielt mye for at mobilen plutselig skal eksplodere. Sjansen for at det skjer ligger på omtrent en til ti millioner, eller omtrent samme sjanse som å få en meteor i hodet eller vinne i lotto i England.


relaterte nyheter

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen