Nok et X1600 Pro-kort på AGP

Opp gjennom tiden har AGPs død blitt annonsert gang på gang, men det kan se ut til at moroa enda ikke helt er over for det Intel-utviklede grensesnittet. Skjermkortprodusentene har innsett at mange fortsatt sitter med hovedkort som ikke har støtte for PCI Express, og har i den siste tiden lansert en del skjermkort basert på nettopp AGP.

Imidlertid uteblir toppkortene totalt. Blant annet finnes ikke ATIs R520 (bedre kjent som Radeon X1800-serien) i AGP-utgave. Men den del av de litt billigere kortene finnes i AGP-utgaver, og blant annet annonserte GeCube AGP-utgaver av Radeon X1300 og X1600 i desember.

Ingen av disse er å finne i butikkene enda, noe Sapphire ser ut til å utnytte. Sapphire lanserer nemlig nå et AGP 8X-kort basert på grafikkprosessoren Radeon X1600 Pro, med akkurat samme spesifikasjoner som GeCubes utgave. Sapphires kort er allerede tilgjengelig i butikkene her til lands, med en pris noe under det GeCube-utgaven er ventet å ha.

Kortet leveres med 256 MB minne av typen DDR2. Den effektive minnefrekvensen er på 800 MHz, og minnebussen er på 128-bit. Kjernefrekvensen er på 500 MHz og kortet har 12 pixel pipelines.

Som nevnt er kortet allerede tilgjengelig. Prisene varierer fra 1200 til 1400 kroner inkl. mva.

(Kilde: Sapphire)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen