Nok et hemmelig Netcom-abonnement

Da Mobilen.no for to uker siden omtalte det hemmelige Netcom-abonnementet Ucan 2, skrev vi følgende:

Netcoms laveste MMS-priser, Netcoms laveste startpris på samtaler, billig SMS og du ringer gratis til alle som har det samme abonnementet som deg. Men ingen i Netcom snakker høyt om superabonnementet.

Du kan stryke hele avsnittet, for vi tok feil.

Netcom viser seg nemlig å ha flere hemmeligheter, og nå har vi funnet et abonnement som er så billig at det tar innersvingen også på den første avsløringen.

Banker Smarttalk

Billigabonnementet heter Owners basic. Sammenligner vi det med tidligere omtalte Ucan 2 og det mer velkjente Smarttalk, får vi følgende pristabell:

 
Owners basic
Ucan 2
Smarttalk
Minuttpris
0,58
0,69
0,59
SMS
0,57
0,59
0,59
MMS
1,55
1,59
1,99
Startavgift
0,47
0,48
0,69
Månedsavgift
57,53
129,-
0,-

Abonnementet slår altså Netcoms øvrige billigløsninger ned i støvlene på alle punkter bortsett fra ett, for Smarttalk er i underkant av seksti kroner billigere på månedsavgiften. Til gjengjeld er minimumsfakturering med Smarttalk 99 kroner per måned, altså betaler du dette beløpet selv om du har brukt mobilen din for mindre enn som så.

Fås ikke hos Netcom
Velger du Owners basic, går du i hovedsak glipp av Netcoms trumfkort Trådløs familie som lar deg ringe gratis og sende gratis SMS til inntil fem andre familiemedlemmer.

Regelen er den at du kan inkludere kun ett Owners basic abonnement i den populære familiepakken fra Netcom, og da gjelder gratissamtalene og gratismeldingene kun en vei, nemlig fra de øvrige abonnementene og til Owners basic-abonnementet - ikke vice versa.

Til gjengjeld kan du ringe gratis til alle andre Owners basic-abonnenter, uten begrensninger av noe slag. Konklusjonen er at det kun er SMS-gulroten i Trådløs familie Owners basic ikke kan matche.

Du får ikke Owners basic-abonnementet verken hos mobilforhandlerne eller hos Netcoms egen kundesørvis. Derimot må du ta direkte kontakt med selskapet som selger løsningen, Ownersbuy. Kontaktinformasjon finner du på deres hjemmeside, ownersbuy.no.

Går stille i dørene

En av årsakene til at svært mange ikke har hørt om billigabonnementene, er at Netcom ikke selger dem selv. Og ettersom de ikke selger dem selv, blir du heller ikke informert om dem når du kontakter Netcom og etterspør den beste løsningen for deg. Abonnementene nevnes heller ikke med ett ord på Netcoms hjemmesider.

I tillegg kommer at selskapene som selger abonnementene, Ucan 2 og Ownersbuy, ikke bruker mye penger på markedsføring. I hovedsak henter de inn nye kunder gjennom jungeltelegrafen – eller nettverksmarkedsføring, om du vil.

Problemet selskapene dessuten står stilt overfor, er at de utkonkurrerer Netcoms egne standardprodukter. Dette er på flere måter et tveegget sverd for mobilkjempen og dens videreselgere.

– Vi har opplevd murring blant Netcoms forhandlere som følge av at de ikke har den samme rabatten som oss. Derfor må vi være varsomme også når vi uttaler oss til pressen, sier mobilansvarlig i Ownersbuy, Geir Halvor Haugen og henviser oss videre til daglig leder i selskapet.

Sjefen bekrefter både direkte og indirekte at de tar hensyn til den delikate situasjonen og går stille i dørene.

– Ucan 2 oppgir å ha 40 000 kunder. Hvor mange har dere?

– Ikke like mange, men jeg tror ikke jeg vil oppgi det eksakte tallet. Da ville jeg uansett sjekket med Netcom først, svarer daglig leder Arne Jørgen Heddejord i Ownersbuy til Mobilen.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen