Nok en ny iPod-konkurrent

Til tross for Apples eneveldige dominans på mp3-markedet, kommer andre aktører stadig med nye produkter som kan være et bra alternativ til Apples iPod-familie. PQIs nye mp3- og videospiller, mTrix, er et slikt alternativ, som skal appelere spesielt til den yngre generasjonen av mp3-brukere.

MTrix skiller seg kraftig ut fra iPod og Creative Zen Vision ved at spilleren kommer kamskjellformat. Når spilleren er lukket ser den ut som et lite sminkeskrin. Åpner du spilleren kommer en to tommers TFT-skjerm til syne med en skjermoppløsning på 320 x 240 punkter, og styretaster til mp3-spilleren.

Som nevnt så kan mTrix spille av både lyd og video, og har derfor støtte for de fleste lydstandarder, inkludert mp3, wma og wav, samt videoformatene Mpeg-4, AVI og MOV. MTrix kommer med lydutjevner, slik at du kan regulere bass og diskant alt etter hva du hører på av musikk.

Internminnet i mTrix er på stusselige 32 MB. Heldigvis kan dette utvides til opptil 2 GB med minnekort av typen SD eller MMC. Batterilevetiden er satt til fire timer for videoavspilling eller seks timer for musikkspilling med avskrudd skjerm.

Det har ikke lyktes Amobil å finne noen utsalgssteder for mTrix i Norge, men prisen skal ligge på rundt 1000 kroner i USA. Du kan lese mer om spilleren på PQIs hjemmesider.

(Kilder: mTrix)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen