Nok en koreansk råtass

Det kan være frustrerende å lese om koreanske telefoner som er vestlige modeller overlegne både hva funksjoner og utforming angår. Korea, hjemland for både Samsung, LG og en rekke andre elektronikkprodusenter, har lenge ligget et hestehode eller to foran resten av verden. Samsung ønsker å minske teknologigapet mellom Asia og vesten, og planlegger lansering av blant annet sin fem megapikseltelefon i USA.

Det er imidlertid ingenting som tyder på at Pantech og Curitel vil la andre enn koreanere kose seg med ph-K2500.


Funksjonsrik tass
K2500 er en småvokst sak, med mål på kun 56 x 67 x 21mm og vekt på 88 gram. Likevel er det funksjoner som står sterkt mot selv de ypperste av telefonene på det norske markedet.

1,3 megapiksels kamera og fotolys er på plass, og telefonen kan dessuten skanne visittkort, en funksjon som ser ut til å dukke opp på stadig flere mobiltelefoner. Den kan spille MP3-filer og har 64 toners polyfoni. Indre og ytre skjerm viser begge 262.000 farger og er på henholdsvis 176 x 220 og 96 x 128 piksler.

Biorytmekalkulator, valutaomregner og innebygde spill er ikke særlig revolusjonerende, men den såkalte TTS-funksjonen er mer spesiell.

Les for meg!
TTS står for Text-to-Speech, altså tekst-til-tale. Enten du vil at telefonen skal lese tekstmeldingen du fikk, eller kanskje du ikke gidder å lese visittkortet du skannet inn, så kan telefonen lese det opp for deg.

Tekst-til-tale-funksjonalitet vil etter alt å dømme bli mer utbredt etter hvert. For svaksynte er det uten tvil en kjærkommen nyhet, men det gjenstår å se hvor nyttig funksjonen er for brukere med normalt syn.

Er du interessert i å se mer til K2500 er det en "so coool" reklamefilm for telefonen på Curitels hjemmeside.