Nok en fotograf saksøker Rihanna

Nok en fotograf saksøker Rihanna

Tenåring mener artisten har stjålet bildeidéer i musikkvideo.

Dette har vært sommeren for store søksmålshistorier. For en uke siden kunne vi blant annet melde om fotografen Janine Gordon, som går til søksmål mot reklamefotografen Ryan McGinley fordi hun mener han har stjålet en rekke visuelle utrykk i bildene sine. Totalt skal Janine Gordon kreve 4,5 millioner dollar for dette.

Men nå handler det riktignok om popstjernen Rihanna, som igjen skal ha havnet i bråk med en fotograf på grunn av sin musikkvideo "S&M". Den som saksøker skal, ifølge pdnpulse.com, være en 19-åring ved navn Philipp Paulus. Tenåringen mener, i likhet med David LaChapelle, at popartisten har plagiert hans bilder i musikkvideoen.

– Loven om opphavsrett for vår klient har blitt krenket og utnyttet på det groveste i milliomvideoen "S&M". Hvorfor en global kjendis ikke kan ta seg råd til en kreativ direktør er uforståelig for meg, forklarer, Paulus advokat og legger til at artisten “har stjålet ideer fra et kreativt talent, framfor å komme med egne ideer."

I pressekonferansen refser advokaten også Rihannas arbeidsgiver, Universal Music, som han mener bruker enorme ressurser på å bekjempe de som bryter opphavsretten. Likevel tillater de at deres egne artister fritt kan stjele fra andre, noe han karakteriserer som hykleri.

Det er fortsatt uvisst hvor mye Paulus krever for artisten angivelige plagiat, men overfor retten må han bevise at Rihanna skal ha stjålet hans ideer. Hverken Universal Music eller Rihanna har villet kommentere søksmålet.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen