Test

NoiseControl Silverado

Egenskaper

NoiseControl Silverado er ikke på noen måte en standard kjølevifte. For det første bruker den en 50 grams sølvskive på Ø50mm på undersiden av selve kjøleribba for at prosessorvarmen skal fordeles best mulig utover hele ribba. Det gir Silverado en spesielt god ytelse på små prosessorkjerner, som Intel's Coppermine-baserte prosessorer og AMD's Duron og T-Bird, men også en spesielt høy pris...

Oppå sølvskiva, maskinpresset på plass og festet med fire skruer, sitter ei ganske standard aluminium kjøleribbe på 80x56x36mm. Denne sølvskiva skal ikke under noen omstendighet demonteres! Videre finner vi nok en uvanlighet, NoiseControl har nemlig valgt å bruke to trommelvifter i stedet for den sedvanlige 60mm vifta til å sørge for luftsirkulasjon.

NoiseControl Silverado er godkjent for alle Intel socket370 prosessorer, og AMD socketA-prosessorer opp til minst 1,5 GHz.

 

Vifte

Som nevnt er ikke Silverado helt standard på viftesiden heller. Den ordinære 60mm viften vi stort sett ser på slike kjølere er byttet ut med to trommelvifter med 25mm vifteradius. En vesentlig fordel med å benytte denne typen vifte er at trommelvifter lager en mye mindre turbulent luftstrøm enn konvensjonelle vifter, og på den måten kjøler mer effektivt i en vanlig kjøleribbe. Ulempen er at kjøleren blir hele 113mm høy, og kan være noe vanskelig å få plass til i små kabinetter.

Viftene flytter 36m3 luft i timen (21,2CFM) ved beskjedne 3100 omdreininger i minuttet, og er dermed svært stillegående selv på full hastighet. NoiseControl sender også med spenningsadaptere så du kan justere hastigheten. Dette er rett og slett skjøteledninger med en liten motstand lagt inn for å sikre ønsket spenning. Hver adapterkabel har også en lapp påklistret med aktuell viftespenning og hvilke prosessorer kjøleren er godkjent for ved den spenningen - idiotsikkert og effektivt. Viftene har hver sin 3-pin strømtilkobling med turtallsgiver for full kontroll.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen