Noen kan fjernstyre hånden din

Noen kan fjernstyre hånden din

PossessedHand gjør hånden din om til en fjernkontrollert cyborg.

Forskere fra Universitetet i Tokyo har i samarbeid med Sony skapt en ekstern armenhet som kan gjøre en hånd i stand til å utføre operasjoner uavhengig av brukerens tanker.

Elektriske signaler

PossessedHand kan bli satt på brukerens arm på samme måte som en blodtrykksmansjett, og gir fra seg svake, elektriske signaler til musklene i underarmen som kontrollerer bevegelser i hånden.

Man kan programmere inn mønstre og rekkefølger i signalene PossessedHands gir fra seg for å for eksempel etterligne bevegelser i hånd og fingre, eller for å spille på et strenginstrument.

Får kritikk

De elektriske signalene er for svake til å faktisk forårsake virkelige bevegelser i hånd og fingre, men de skal være sterke nok til å gjøre brukeren i stand til å forstå hvilken finger som skal beveges. På denne måten skal PossessedHand være mer passende som et læremiddel fremfor en erstatter for håndfunksjoner.

Tanken bak PossessedHand har mottatt en del kritikk i musikkmiljøer ettersom ingenting faktisk blir lært når man bruker enheten. Hånden blir en ekstern del av instrumentet, mens hjernen forblir passiv. Likevel kan PossessedHand ha flere potensielle nytteområder.

Teknologien kan kanskje hjelpe folk med å lære seg å spille instrumenter.
Teknologien kan kanskje hjelpe folk med å lære seg å spille instrumenter.

Et av disse kan være innen tegnspråk, der man teoretisk sett kan preprogrammere enheten til å forstå muntlig språk i sanntid, for deretter å "oversette" til tegnspråk med hendene via PossessedHand. Dette ligger uansett et stykke inn i fremtiden, men vi følger spent med.

(Kilder: Physorg)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen