Nødnummerforvirring i Telenor

En feil under forhåndsprogrammering av mobiltelefoner har ført til at rundt 5000 mobiltelefoner med Telenor-abonnement ikke klarer å koble deg til nødnumrene for brann og ambulanse.


Feilen gjelder to nye modeller fra Nokia og Sony Ericsson, og feilen oppsto da Telenor forsøkte å gjøre det enklere å ringe nødnumrene.

 

- Vi har rettet feilen på Nokia-telefonene, men Sony Ericsson blir rettet etter hvert, bekrefter informasjonssjef Arild F Johannesen i Telenor Bedrift til IT Avisen.


Liten feil
Post- og Teletilsynet har vært klar over feilen i en uke, men mener det viktigste er at man kommer frem til en av nødsentralene, slik at de kan sette over til riktig etat.


- Det er en feil, men det er en liten feil, sier Seniorrådgiver Per Wilhelmsen i Post- og Teletilsynet til NRK.

- Det er helt uakseptabelt at en skal miste tid på denne type feil. En må snarest sørge for at dette rettes opp, sier Ambulansesjef i Vestfold og Telemark, Trond Thoresen til NRK.

Ambulansesjefen er ikke enig i tilsynets uttalelse og mener det er uakseptabelt å miste sekunder og minutter i akutte nødsituasjoner. Han tar nå saken opp med Samferdselsdepartementet.

- Hvis ikke tilsynet har hjemmel for å kreve at man kommer til det nummer man ringer, så burde de selv ta initiativ til å rydde opp i regelverket, sier han.


Mobiltelefonene med nødnummerfeil er ifølge NRK fremdeles i salg.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen