TEST: Noctua NH-U12P SE1366
Test

Noctua NH-U12P SE1366

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Kjøleren

Kjøleren har et stivt og solid design. Vi har ofte støtt på kjølere som finnene er så tynne at de lett lar seg bøye, men aluminiumet som Noctua har benyttet er veldig stivt. Kroppen består av totalt 37 kjølefinner som utgjør et overflateareal på omtrent 5700 cm2. Det er med andre ord ikke snakk om en unik mengde med overflate som varmen kan spre seg utover. Men, det burde holde mer enn nok til å holde selv de varmeste prosessorene nede på en akseptabel temperatur.

Selve prosessoroverflaten blir vi noe overrasket over. Denne er ikke blankpolert og gjennomført flat slik man kanskje hadde forventet. Vi finner tydelige fresespor fra den gangen når blokken ble frigjort fra et større stykke aluminium. Sporene kan tydelig kjennes når man stryket fingerneglen over blokken. I teorien vil dette ha en negativ virkning på temperaturen, men vi får la testingen avgjøre om Noctua har en mening med dette eller ikke.

Montering

NH-U12P SE1366 passer som nevnt på forrige side kun til sokkel 1366, men det finnes også en versjon som støtter andre sokler. For å få montert kjøleren må du benytte deg av Noctuas egne "Secufirm2"-festemetode. Dette er ikke en enkel festemetode, den innebærer hele 17 deler. Hovedkortet må forøvrig ut av kabinettet, om du ikke har et hovedkortbrett med hull for denne typen montering.

Det er riktig nok mye jobb med monteringen, men når kjøleren først sitter så sitter den virkelig godt. De fjærbelastede skruene beskytter også prosessoren noe mot den store vekten som fort kan trykke galt om kjøleren skulle vibrere ved støt eller lignende. Selv med to vifter påmontert opplevde vi ingen problemer med plassen rundt kjøleren, men det er klart at om du har et lavt kabinett så kan det bli trangt.

Noctua NH-U12P

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen