Noctua lanserer kjølermonster

Her om dagen lanserte Noctua en vifte på 14 x 14 cm, nå er denne brukt i en ny monsterkjøler. NH-D14 er har seks varmerør, doble radiatorer og doble vifter. Viftene som benyttes er NF-P14 og en NF-P12.

Roland Mossig, CEO i Noctua, uttaler følgende: "The NH-D14 in Ultra-Low-Noise mode actually outperforms the NH-U12P at full fan speed, so we're confident that this cooler will appeal to overclockers and silent enthusiasts alike."

Grunnen til at man kan få så mye bedre ytelse skal naturlig nok være et høyere areal på kjølefinnene, bedre varmeoverføring og en mer effektiv luftflyt. Siden kjøleren er såpass stor er det potensielt et problem å få plass til den, for å bøte på dette skal den være asymmetrisk utformet slik at man får noe ekstra plass ved minnesporene.

Kjøleren kommer med Noctuas Secufirm2, en festemekanisme for LGA1366, LGA1156, AM2, AM2+ og AM3. En god festemekanisme er nok gunstig, for kjøleren veier hele 1070 gram uten vifter og 1240 gram med viftene.

NH-D14 skal komme på markedet i midten av november, med en veiledende pris på 74,90 Euro, eller rundt 640 norske kroner.

(Kilde: Noctua)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen