"Nocona" lanseres om 14 dager

"Nocona" ble faktisk annonsert allerede i februar, trolig som et virkemiddel for å skape spenning i lufta og ta oppmerksomhet vekk i fra AMD64. Hvorvidt "Nocona" virkelig kan hamle opp med Opteron, gjenstår å se når den lanseres i slutten av juni.

Selv om Opteron skulle ha bedre ytelse enn "Nocona", vil prosessoren allikevel representere en viss trussel ettersom Intel allikevel kan argumentere med at de støtter samme teknologi som sin konkurrent og på toppen av dette har et noe sterkere merkenavn.

Ifølge kilder hos Cnet skrives det at den første versjonen av prosessoren vil bli lansert den 28. juni - med andre ord om ca. to uker. Det er ikke kjent hvilken klokkefrekvens denne kommer til å kjøre på, men siden den er basert på deler av "Prescott" kan 3,4 GHz være en aktuell klokkefrekvens.

Det vil bli viktig for Intel å skaffe seg partnere som kan selge ferdige servere med "Nocona" prosessorer. Det største spenningsmomentet for mange vil nok uansett være resultatene fra benchmarktester mot AMD Opteron.

I utgangspunktet skal "Nocona" og "Opteron" være ganske like, noe som gjør at de støttes av samme type applikasjoner. Små forskjeller som Hyper-Threading (Intel), integrert minnekontroller (AMD), skalering, klokkefrekvenser og varmeutvikling bidrar allikevel til store forskjeller rent teknisk.

 

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen