"Nocona" lanseres i dag

"Nocona" representerer noe grunnleggende nytt i fra Intel. Aldri før har selskapet lansert prosessorer som kan prosessere på ulike nivåer. Foreløpig er det kun AMD64-plattformen som støtter både 32- og 64-bits instruksjoner på x86-plattformen, men dette vil altså endre seg i løpet av dagen.

Man regner med at "Nocona" vil bli introdusert med en klokkefrekvens på 3,6 GHz. Dette er i skrivende stund ikke bekreftet av Intel, men påstås blant annet av Microprocessor Report, Cnet, X-bit labs m.fl. Ifølge Cnet vil "Nocona" være rimelig leveringsklar med det samme og servere som baseres på denne prosessoren forventes introdusert allerede i løpet av neste uke.

Det er foreløpig ikke blitt publisert noen ytelsestester mellom AMD Opteron og Xeon "Nocona", men disse er trolig ikke langt unna. De to prosessorene er kompatible i den forstand at de kjører samme type software. Det er allikevel mange forskjeller ettersom om "Nocona" sitt ytelsesgrunnlag gjøres med høy klokkefrekvens, mens Opteron har en mer effektiv arkitektur og derfor gjør mer arbeid per internt klokkeslag (syklus).

Både Dell, HP og IBM forventes å komme med servere basert på "Nocona" i løpet av ganske kort tid.

(Kilder: 3dchips, Cnet)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen