"Nocona" gjør sitt inntog

Xeon "Nocona" er spesielt beregnet på å håndtere konkurranse i stort sett samme segment som AMD Opteron. Inntil nylig har AMD vært den eneste aktøren på markedet som kunne tilby 64-bits prosessering på x86-plattform. Det skal sies at "Nocona" allerede har fått litt frynsete rykte med tanke på påstått "rip-off" fra Opteron, men dette vil allikevel komme i siste rekke dersom det skulle vise seg at prosessoren kan gi tilby et godt alternativ på 64-bit.

Lindenhurst-brikkesettet, som "Nocona" er ment å bli parret med, støtter DDR2, PCI Express og 800 MHz systembuss. Foreløpig anbefales det ikke å bruke PCI Express sammen med Lindenhurst-brikkesettet pga. en bug. Man må dermed ty til PCI-X.

De fleste serverleverandørene som i dag leverer Xeon-servere, kommer en eller annen gang i fremtiden også til å snuse på "Nocona". Denne uken forventes serverlanseringer fra blant annet Dell, IBM og Hewlett-Packard. Førstenevnte kommer trolig med fire modeller, IBM med to rack-montérbare servere og sistenevnte med to ProLiant-servere. Dell tilbyr det billigste alternativet til omtrent 1800 amerikanske dollar.

Selskaper som SuperMicro, Appro, Fujitsu, Verari og LinuxNetworx kommer også til å lansere serverprodukter basert på "Nocona" i løpet av høsten.

(Kilder: Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen